Η κυβέρνηση πέρασε νόμο για το ακαταδίωκτο ττης Επιτροπής για τον κορωνοϊό

0
0
0
s2smodern

Από την μία η κυβέρνηση κατηγορεί όσους αρνούνται τον κορωνοϊό κα τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός μάλιστα τους είχε αποκαλέσει «ψεκασμένους» και από την άλλη η ίδια «ρίχνει λάδι στην φωτιά». Κατέθεσε τροπολογία, που υπερψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο για τους επιστήμονες που συγκροτούν τις Επιτροπές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τον σχεδιασμό της εμβολιαστικής στρατηγικής.

Η δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ότι θέλει να προστατεύσει τους επιστήμονες από τους αρνητές που, όπως μας λένε, έχουν ξεκινήσει βιομηχανία μηνύσεων. Μήπως όμως συμβαίνει και κάτι άλλο; Όταν κατατίθεται μία μηνυτήρια αναφορά για την τύχη της αποφασίζει ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Θα μπορούσε δηλαδή να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σύρονται στα Δικαστήρια οι επιστήμονες από τους όποιους αρνητές.

Μήπως στην κυβέρνηση διαβλέπουν ότι επέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση και πολλοί επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν από την πολύμηνη καραντίνα και θα προβούν σε δικαστικές διώξεις κατά των όσων εισηγήθηκαν τα μέτρα και θέλουν να προφυλαχθούν;