Κυψέλη SOS, επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών!

0
0
0
s2smodern

Μια νέα μορφή οργάνωσης φαίνεται ότι γεννιέται στην Κυψέλη. Επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών, ενάντια στις απαγορεύσεις, στα κλειστά μαγαζιά, στην εγκληματικότητα. Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που απέστειλαν στην εφημερίδα μας.

 

"Ποιοι είμαστε; Πολίτες και επαγγελματίες που ζούμε και εργαζόμαστε στην Κυψέλη.

Τι θέλουμε; Το αυτονόητο, ποιότητα ζωής και εργασίας στην γειτονιά μας.

Το παραπάνω όμως δεν γίνεται με την γκετοποίση της Κυψέλης και την μετατροπή της σε άντρο εγκλήματος, παραβατικών και μεταναστών. Τα πρόσφατα κορωνοπάρτι δεν είναι η εικόνα που θέλουν οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Θέλουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά, τα παιδιά μας και τους γονείς μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς τον φόβο από την εγκληματικότητα.

Αρκετά έχει υποστεί η Κυψέλη από την μετατροπή της σε πολυπολιτισμική γειτονιά, την αδιαφορία κράτους και Δήμου για τους κατοίκους της. Τώρα, με πρόσχημα την πανδημία, το κλείσιμο των καταστημάτων, διάφορες ΜΚΟ και οι πρώην θαμώνες των Εξαρχείων, βρήκαν την ευκαιρία να  δημιουργήσουν μια νέα μορφή παραβατικότητας στην Κυψέλη. Αυτή των πορειών, των συγκεντρώσεων, των κορωνοπάρτι. Οι "αρμόδιες αρχές" παρακολουθούν αδιάφορες και το μόνο που ξέρουν είναι να κόβουν πρόστιμα, αν κάποιος καταστηματάρχης βάλει έναν πελάτη παραπάνω στο μαγαζί του.

Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, όχι κομματικό, ζητούμε όμως από τα κόμματα, να πάρουν σαφή θέση για αυτό το κοινωνικό πείραμα που παίζουν, συγκεκριμένοι, εις βάρος των κατοίκων και των ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν εδώ".