Για γέλια και δη τρανταχτά!

0
0
0
s2smodern

Γράφει η Μάχη Γραικού

«Η ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, λέει ο Σαμαράς. Ελλάς Ελλήνων χριστιανών... Καλωσήρθατε στο παρελθόν». Ποιος το δήλωσε αυτό στις 26 Απριλίου 2012; Μα, φυσικά, η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Δείτε και αυτό της 7ης Μαΐου 2012: «Αυτό το ‘proud to be greek’ απ' την αρχή δε μου άρεσε... Εκτός από κακόγουστο απεδείχθη και επικίνδυνο. Προσωπικά ντρέπομαι». Μάλιστα. Δεξιά η κυρία σίγουρα όχι, δεν είναι, πολιτικά «αδέξια» σίγουρα είναι. Ήρθαν λοιπόν τα τιτιβίσματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα twitter, να εκθέσουν την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Αλλά, οι παρατηρητές καραδοκούν και όπως στην περίπτωση του πρώην υπουργού του ΓΑΠ Γιάννη Ραγκούση, διώκτη δεξιών ιστολόγων, ο οποίος έσερνε τα εξ αμάξης στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, έτσι και η προαναφερόμενη κυρία εκτίθεται πλέον ανεπανόρθωτα. Ιδεολογικός αμοραλισμός; Άκου «Τσίπρας ο ειρηνοποιός…»! Αλλά και αυτό το αμίμητο «νομίζω ότι Καρατζαφέρης και Σαμαράς κερδίζουν με το σπαθί τους τον τίτλο drama queens. Άντε, και το καλοκαίρι στην Επίδαυρο!», του Φεβρουαρίου του 2012, ε, όπως και να το κάνουμε, αποκαλυπτικό είναι συγκεκριμένων ιδεολογικοπολιτικών διαθέσεων. Drama queen κυρία μου ο «γαλάζιος» πρώην πρωθυπουργός που στήριξε τον αρχηγό σου στην εσωκομματική αναμέτρηση;! Ή το άλλο: «Τα γεγονότα έχουν αλλάξει, η δική μας στάση παραμένει ίδια, είπε ο Σαμαράς. ‘Όνειρο ζω, μη μη ξυπνάτεεεε’ ή παίρνει ληγμενα?» Οι δε ειρωνείες πήγαιναν σύννεφο: «’Ναρκομανείς’, λέει ο Σαμαράς. Δεν του εξήγησε κανένας ότι πια λέμε ‘εξαρτημένοι? Κολλημένο στα 80s αυτό το παιδί...». Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την τιμητική του με την Αριστοτελία Πελώνη: «Αφού η καρέκλα του πρωθυπουργού είναι η χειρότερη θέση σήμερα, γιατί λυσσάει ο Σαμαράς? Έλεος πια με τα κακομαθημένα παιδιά!» Α πα, πα! Πιπέρι! Υπόθεση για γέλια και δη τρανταχτά! Τι την ήθελε την πολιτική η κυρία; Δεν αντιλήφθηκε στο παρελθόν ότι όταν κάποιος μπαίνει στην πολιτική, μπαίνει υπό το μικροσκόπιο και ότι οι όποιες ανακολουθίες της/του, αναδεικνύονται; Όπερ και εγένετο. Και το hashtag (ετικέτα μεταδεδομένων, χρησιμοποιείται για κατηγοριοποίηση) #Πελωνη_σβηνε, λογικό είναι να κάνει θραύση στο twitter.

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΦΙΛΗΔΕΣ

Κυβερνητική εκπρόσωπος η Αριστοτελία Πελώνη, λοιπόν, καθόλα «εκσυγχρονίστρια», μέλος της «πεφωτισμένης» εκείνης ομάδος που οραματίζεται μια ελληνική κοινωνία μακριά από τα δικά της αξιακά προτάγματα. Ο λόγος για μια κυρία που φυσικά δεν ήταν ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, φίλη της ΝΔ και της συντηρητικής βάσης της. Το φλερτ είχε αρχίσει βέβαια μερικά χρόνια πριν, με το Ίδρυμα Καραμανλή να την αξιοποιεί ως συντονίστρια σε διάφορες εκδηλώσεις του. Ήταν δημοσιογράφος «κεντροαριστερή» η Αριστοτελία Πελώνη, βέβαια, με καθόλα συστημικές απόψεις. Οπότε, έγινε αυτό που ήθελε το σύστημα. Η ίδια, αναφερόμενη στις επίμαχες αναρτήσεις της, λέει πως «σχολίαζα σχεδόν δέκα χρόνια πριν σε άλλο πλαίσιο, με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, με την οποία έγραφα κιόλας και σε εφημερίδες, όπως γνωρίζετε», μιλά για «τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου, αν θέλετε, που θέλει να παίξει έναν ρόλο Ιεράς Εξέτασης» και αναφέρεται σε «μια πολύ φθηνή τακτική που δείχνει και την απελπισία κάποιων». Και αναρωτήθηκε: «Μήπως εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;»

Στους νεοδημοκράτες η κυρία αυτή δεν κάνει «κλικ». Το αντίθετο. Όμως, το σύνολο των πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή την εποχή δεν κάνει «κλικ», διότι, μεταξύ μας, ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με τη ΝΔ. Μαζεύτηκαν εκεί όλα τα στελέχη της μειονότητας των λογής – λογής «πεφωτισμένων», «εκσυγχρονιστών», φιλεleft (φιλελευθεροαριστεριστών) και βάλτε και ασκούν εξουσία «διαφωτιστικού» περιεχομένου, πουλώντας μας μια κατ’ εμάς σάπια ιδεολογική πραμάτεια που «όζει». Αλλά, υπάρχει πάντα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τους μη αρεστούς στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, που με όλα αυτά τρώνε ανείπωτες φρίκες. Και υπάρχουν πάντα και οι Τσιπροφίληδες, που ελέω της αρρωστημένης ιδεοληψίας τους, συνεχίζουν καθημερινά να δίνουν το φιλί της ζωής σε μια κυβέρνηση της πλάκας. 

ΠΟΙΑ «ΔΕΞΙΑ»;

Πιο χαμηλά δεν γίνεται. Η ΝΔ, για πολλοστή φορά αναδεικνύει την απόσταση που τη χωρίζει από την ίδια της τη βάση. Είναι προφανές πως με πρόσωπα σαν την Αριστοτελία Πελώνη, αλλοιώνεται το DNA της παράταξης. Η ΝΔ μεταλλάσσεται διαχρονικά σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τρίπτυχο θρησκεία – πατρίδα – οικογένεια. Το κενό στα δεξιά της κυβερνώσας παράταξης είναι ορατό τοις πάσι. Όσοι θα εξακολουθήσουν να ψηφίζουν τη ΝΔ, θα το κάνουν πλέον με επίγνωση της μετάλλαξής της. Οπότε θα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί συντηρητικοί και οι πραγματικοί χριστιανοδημοκράτες ευρωπαϊστές λαϊκοί και ποιοι οι νεοφιλελεύθεροι τύπου ALDE. Να καθαρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι και να γνωρίζουμε όλοι ποιος και τι εκφράζει, χωρίς προσωπεία και προπετάσματα.

Είναι όντως μια λυπηρή κατάσταση αυτή για τους νεοδημοκράτες. Ο ευπρεπής Χρήστος Ταραντίλης, αποχώρησε πολύ νωρίς. Οι καραμανλικοί δεν έχουν μέχρι στιγμής παρέμβει, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σκεπτικισμό. Άλλωστε, σύντομα θα έχουν να πουν τα δικά τους, με αφορμή τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια. Οι Σαμαρικοί «βράζουν» στην κυριολεξία. Και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, κάποιοι απίστευτοι, «λούζουν» με διάφορα «κοσμητικά» τους πάντες, «λαλώντας» πολύ και δη απρόσεκτα. Ο λόγος πλέον στη «γαλάζια» βάση.