Έρχονται υποχρεωτικά Self test με την απειλή σκληρών προστίμων

0
0
0
s2smodern

Παρά το ότι μας έλεγαν ότι εκτός από την υποχρεωτική καραντίνα, τίποτε άλλο δεν θα είναι υποχρεωτικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τώρα καθιστούν υποχρεωτικά τα self test, εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές, και στους εργαζόμενους των περισσότερων κλάδων.

Από την Δευτέρα 19 Απριλίου θα αρχίσουν να μοιράζονται δωρεάν από τα φαρμακεία και οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να τα διενεργούν μία φορά την εβδομάδα. Το μέτρο αφορά τους εργαζόμενους στην εστίαση, στο λιανεμπόριο, στα σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα καταστήματα τροφίμων, στα κουρεία-κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής, στις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και γενικά παντού. Όποιος εργαζόμενος πιαστεί χωρίς να έχει κάνει test θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ ο εργοδότης που θα πιαστεί να απασχολεί θετικό στον ιό εργαζόμενο θα πληρώνει πρόστιμο 1.500 ευρώ. Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αν ένα test βγει θετικό θα πρέπει να γίνει επαναληπτικό δωρεάν σε δημόσια δομή ή σε ιδιωτική με επιβάρυνση του εργαζόμενου ή του εργοδότη.

Αν βγει και αυτό θετικό συνεχίζει, ο εργαζόμενος, να βρίσκεται σε καραντίνα, αν βγει αρνητικό παίρνει βεβαίωση και επιστρέφει στην εργασία του. Δηλαδή εργοδότες και εργαζόμενοι θα υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία μία, τουλάχιστον, φορά την εβδομάδα επειδή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιβάλει τους προηγούμενους μήνες τα περιοριστικά μέτρα. Πάντως και εδώ οι ειδικοί διαφωνούν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αξιοπιστία τους κυμαίνεται σε ποσοστό 40-50%.