Γράφτηκε στις .

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία διακόπτει εντελώς την χορήγησή του

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος. Αυτό αναφέρουν πολλά τοπικά ΜΜΕ, ενώ αναμένονται αργότερα σήμερα επίσημες ανακοινώσεις από τις υγειονομικές αρχές.

Η απόφαση αυτή, να αφαιρεθεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την εμβολιαστική διαδικασία στην Δανία, μετέδωσε το δίκτυο TV 2. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι “πολύ μεγαλύτερος” από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.