Γράφτηκε στις .

Βεβήλωσαν τοιχογραφία του Καραϊσκάκη και του Νικηταρά!

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ ΤΑΞΗ!» ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΖΑΜΗ

Τα ξημερώματα Τετάρτης 2:56, τρεις νεαροί προσπάθησαν να βεβηλώσουν τη τοιχογραφία, ένα έργο τέχνης που θαυμάζουν και φωτογραφίζουν οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες εδώ και ένα μήνα περίπου. Ο φόβος και ο πανικός έχουν αποτυπωθεί, καθώς και τα πρόσωπα της ομάδας από τις κάμερες και έχει καταγραφεί όλο το γεγονός, στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τη σημαία και να καταστρέψουν την εικόνα. Ο τρόπος της προσπάθειας και το υλικό που χρησιμοποίησαν ήταν ιδιαίτερα ψαγμένα και πιστεύουμε πως λειτούργησαν κάτω από κάποιες εντολές.

Το έργο θα αποκατασταθεί, με τη βοήθεια της Ανδρονίκης Χειλά και θα συνεχίσει με τη παρουσία του να δημιουργεί και να παράγει εθνική συνείδηση.

Ο Κωνσταντίνος Νιζάμης και η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Πειραιάς σε τάξη!» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους τους Πειραιώτες και τους κατοίκους της Καστέλας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το έργο και το έκαναν δικό τους. Όπως επίσης και τα λόγια συμπαράστασης και τα ερωτηματικά ψάχνοντας να βρούνε τι τους έφταιξε  ο Καραϊσκάκης και ο Νικηταράς Τουρκοφάγος στα τρία παιδιά που ζουν στον Πειραιά».