Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες που πρόσκεινται στο ISIS – Σχεδίαζαν επιθέσεις σε εκκλησίες στην Γαλλία

0
0
0
s2smodern

Στη σύλληψη πέντε γυναικών προχώρησε η γαλλική αστυνομία εκ των οποίων η μια φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει μια "βίαιη ενέργεια".

Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) προχώρησε σε αυτές τις συλλήψεις τη νύχτα του Σαββάτου στο Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία αφού περιήλθαν στην κατοχή της στοιχεία που άφηναν να εννοηθεί ότι επίκειτο μια βίαιη ενέργεια, εξήγησε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες και στις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας». Μια δικαστική πηγή διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόνο μία από τις γυναίκες θεωρείται ύποπτη για διάπραξη βίαιης ενέργειας. Οι άλλες τέσσερις είναι η μητέρα και οι τρεις αδελφές της και συνελήφθησαν επειδή βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι μαζί της. Τουλάχιστον η μία από τις πέντε είναι ανήλικη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σπαθί.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα. Σύμφωνα με μια πηγή, φαίνεται ότι στόχος ήταν οι εκκλησίες του Μονπελιέ. Το περιοδικό Le Point ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν στη λαϊκή συνοικία Λα Ντεβέζ, στα νοτιοανατολικά προάστια του Μπεζιέρ. Επικαλούμενο μια τοπική πηγή, το περιοδικό γράφει ότι οι γυναίκες ήταν γνωστό ότι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και κάποιες από αυτές παρακολουθούσαν βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Μολονότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι τζιχαντιστικές επιθέσεις διαπράττονται από άνδρες, στη Γαλλία έχουν καταδικαστεί και κάποιες γυναίκες για τέτοιες ενέργειες. Το 2019 τέσσερεις γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως 30 ετών επειδή επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα αυτοκίνητο κοντά στην Παναγία των Παρισίων το 2016.

Ελεύθερος Κόσμος