Γράφτηκε στις .

Αποχαιρετούν την μαντήλα στη Γαλλία - Νέα τροπολογία απαγορεύει τη χρήση της στα σχολεία

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια νέα τροπολογία που απαγορεύει τη χρήση μαντήλας στα κορίτσια που συμμετέχουν σε σχολικά ταξίδια. Οι Γάλλοι κατάφεραν να εγκρίνουν την τροπολογία εγκρίνοντας την πρόταση, η οποία εξετάστηκε βάσει του λεγόμενου «αυτονομιστικού νόμου», με 177 ψήφους υπέρ 141.

Όσον αφορά την απόφαση, ο Γάλλος γερουσιαστής Max Bresson είπε, "Σήμερα όλοι υπερασπιζόμαστε την ουδετερότητα του γαλλικού σχολείου και την ουδετερότητα των υπόλοιπων μαθητών." είπε. Ανακοινώνοντας την απόφαση στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γερουσιαστής του Gironde, Nathalie Delattre είπε: "Η αλλαγή υιοθετήθηκε για να ενισχύσει την αμεροληψία της δημόσιας υπηρεσίας κατά τη διάρκεια σχολικών ταξιδιών!

Ας τερματίσουμε την αβεβαιότητα σχετικά με τους γονείς που συνοδεύουν: το ίδιο καθεστώς με τους δασκάλους." Η Delattre πρόσθεσε: "Αυτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας, των δημοσίων ελευθεριών και του κοσμικού χαρακτήρα. Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο! " χρησιμοποίησε την έκφραση. Γενικά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Μακρόν έχει εντείνει τα μέτρα έναντι του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού.