Αποχαιρετούν την μαντήλα στη Γαλλία - Νέα τροπολογία απαγορεύει τη χρήση της στα σχολεία

0
0
0
s2smodern

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια νέα τροπολογία που απαγορεύει τη χρήση μαντήλας στα κορίτσια που συμμετέχουν σε σχολικά ταξίδια. Οι Γάλλοι κατάφεραν να εγκρίνουν την τροπολογία εγκρίνοντας την πρόταση, η οποία εξετάστηκε βάσει του λεγόμενου «αυτονομιστικού νόμου», με 177 ψήφους υπέρ 141.

Όσον αφορά την απόφαση, ο Γάλλος γερουσιαστής Max Bresson είπε, "Σήμερα όλοι υπερασπιζόμαστε την ουδετερότητα του γαλλικού σχολείου και την ουδετερότητα των υπόλοιπων μαθητών." είπε. Ανακοινώνοντας την απόφαση στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γερουσιαστής του Gironde, Nathalie Delattre είπε: "Η αλλαγή υιοθετήθηκε για να ενισχύσει την αμεροληψία της δημόσιας υπηρεσίας κατά τη διάρκεια σχολικών ταξιδιών!

Ας τερματίσουμε την αβεβαιότητα σχετικά με τους γονείς που συνοδεύουν: το ίδιο καθεστώς με τους δασκάλους." Η Delattre πρόσθεσε: "Αυτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας, των δημοσίων ελευθεριών και του κοσμικού χαρακτήρα. Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο! " χρησιμοποίησε την έκφραση. Γενικά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Μακρόν έχει εντείνει τα μέτρα έναντι του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού.