Το YouTube... «σώζει» τον Μητσοτάκη: Θα μπορεί να κρύψει τα dislikes

0
0
0
s2smodern

Το YouTube ανακοίνωσε την Τρίτη (30/3) πως θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να κρύψει ο χρήστης τα dislikes, κάτι που σίγουρα θα βρει σύμφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον τελευταίο καιρό βλέπει στα social media του να υπάρχουν πολλές αρνητικές αντιδράσεις. Εκτός βέβαια του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκμεταλλευτεί αυτή την κίνηση.

Άλλωστε, ο αριθμός των dislikes που έχει λάβει ένα βίντεο YouTube, μπορεί να είναι δείκτης αποφυγής του, αφού το περιεχόμενο ενδεχομένως να είναι βαρετό ή παραπλανητικό ή ο δημιουργός του θα μπορούσε να έχει υποστηρίξει κάτι τόσο μη δημοφιλές. Έτσι, με σχετική ανάρτησή του στο Twitter, το YouTube αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε αυτή τη δοκιμή, εκπληρώνοντας το αίτημα ορισμένων δημιουργών περιεχομένου. Όπως επισημάνθηκε, οι χρήστες του YouTube θα μπορούν ακόμα να κάνουν ακόμα dislike σ’ ένα βίντεο, αλλά μόνο ο δημιουργός του θα είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των αρνητικών ψήφων.

Πάντως, αυτή η ανακοίνωση του YouTube δεν άργησε να «χρωματιστεί» και με πολιτικό χρώμα από τους χρήστες του Twitter μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι η ομάδα επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν θα χαιρόταν. Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε από τους χρήστες του Twitter, από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου των ΗΠΑ, σε κάθε βίντεο του που αναρτά ο Λευκός Οίκος στο YouTube, τα dislikes ξεπερνούν τα likes. Μάλιστα, ορισμένοι χρήστες του Twitter υποστήριξαν πως το YouTube προέβη σε αυτή την κίνηση «για να προστατεύσει τον Τζο Μπάιντεν».