Στην Αυστραλία γιόρτασαν τα 200 χρόνια της Επανάστασης με μία λαμπρή εκδήλωση

0
0
0
s2smodern

Πάνω από 700 άτομα παρηκολούθησαν εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από το 1821 στην Αδελαΐδα Μέσα στον προγραμματισμό εθνικών εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό, εντάχθει και η εκδήλωση «Πορεία προς την Ελευθερία» της Κοινότητος-Ενορίας Προφήτου Ηλιού Νόργουντ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. Ήταν μια φανταστική παρουσίαση πατριωτισμού και ελληνορθόδοξης λεβεντιάς.

Ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα εθνικής συγκίνησης και πατριωτικού παλμού, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων. Την εθνική εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: «Εκτός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, ο οποίος ευλόγησε την βραδυά, παρευρέθησαν, ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας Hon. Steven Marshall, ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας μετά της οικογενείας του, the hon. Jing Lee MLC assistant minister to the Premier μετά του συζύγου της, ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής αξιότιμος κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, εκπροσωπών τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Peter Malinauskas, ο Δήμαρχος της περιοχής μας κ. Robert Bria, η ελληνικής καταγωγής κ. Ανδριάνα Χριστοπούλου από το Γραφείο SAMEAC, μετά του συζύγου της, εκπροσωπών τον Πρόεδρο Εθνικοτήτων κ. Norman Schueler, ο Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωάννης Κιοσόγλου μετά της συζύγου του και λοιποί παροικιακοί παράγωντες». Πάνω από 700 άτομα που παρηκολούθησαν με ενδιαφέρον μια ολοκληρωμένη παρουσίαση γεγονότων της Επανάστασης και επέκεινα. Ένα πρόγραμμα με παρέλαση, εθνικούς ύμνους, συναρπαστικά εθνικά τραγούδια, παρουσίαση επί σκηνής έργο: «Απελευθερωμένη Ελλάδα», εθνικά ποιήματα, δίγλωσση παρουσίαση θεμελιωδών ιστορικών γεγονότων της Επαναστάσεως, η μεστή και ενθουσιώδη δίγλωσση ομιλία του Διευθυντού των σχολείων, π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη. Παράλληλα ενθουσιώδη ήταν και η ομιλία του Πρωθυπουργού Hon. Steven Marshall, καθώς και του Εντιμοτάτου Γενικού Προξένου στην Αδελαΐδα κ. Γεωργίου Ψιάχα. Επίκαιρο μήνυμα εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, μετέφερε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός. Ο ελληνικής καταγωγής Βουλευτής αξιότιμος κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, εκπροσωπών τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Peter Malinauskas, συγκινημένος από την απόλυτη επιτυχία της εκδηλώσεως, μας μετέφερε ένα υπέροχο μύνημα πατριωτικού ενθουσιασμού.

Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινότητος-Ενορίας μας, κ. Ανδρέας Κεφαλιανός, ευχαρίστησε τους πάντες για την αθρόα συμμετοχή τους, για την οικονομική τους συνεισφορά και τον ενθουσιασμό τους, καθώς και όλους τους εθελοντές για τις θυσίες τους. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους πλέον από 160 μαθητές και μαθήτριες των απογευματινών σχολείων ντυμένα Τσολιάδες και Αμαλίες, για την φανταστική παρέλαση, προπαντός δε την υπερμεγέθη ελληνική σημαία των 25 τετραγωνικών μέτρων. Στην συνέχεια, οι λεβέντικοι ελληνικοί χοροί, ενθουσίασαν τους πάντες. Με δάκρυα εθνικής υπερηφάνειας, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, ακόμη και ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας, καθώς και οι πολιτικοί απ’τα διάφορα πολιτικά κόμματα συγκινήθηκαν και εκφράστηκαν με τα καλύτερα συγχαρητήρια λόγια και επαίνους.

Οι ύμνοι και τα υπέροχα τραγούδια από τους καλλίφωνους Ιεροψάλτες μας Ανδρέα και Κων/τίνο Ψαρομμάτη, μαζί με την καλλίφωνη τραγουδίστρια, Τσαμπίκα Διακογεωργίου με την κιθάρα της, καθώς και την κ. Αθανασία Καρβουνιάρη με τον σύζυγόν της Νικόλαο στο μπουζούκι, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα.

Ελεύθερος Κόσμος