Απάντηση Αμβρόσιου: ''Εργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;''

0
0
0
s2smodern

Νέα επίσημη αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιου μετά την έφεση κατά της απόφασης για αθώωσή του και επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Στάυρου Κοντονή είχαμε σήμερα.

Στην παρεμβασή του ο Μητροπολίτης με την μορφή ανοιχτής επιστολής προς τον υπουργό αναφέρει προς τον κ. Κοντονή:

“Η δημόσια γενομένη παρέμβασή σας στο έργο της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε σας αποτέλεσμα! Ακυρώθηκε, κατόπιν της δημοσιευθείσης εφέσεως, η απαλλακτική δι’ ημάς Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αίγίου, (Δικάσιμος της 15ης Μαρτίου 2018). Δι’ αυτής, επαναλαμβάνω, είχα κηρυχθή ΑΘΩΟΣ των γνωστών κατηγοριών περί ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κλπ., κατόπιν Μηνύσεως εννέα (9) Ομοφυλοφίλων!

Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλήν όμως εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των Gays! Διά των παρανόμων επεμβάσεών σας μολύνετε το τιμημένο σώμα των Δικαστών!”

Ο Ιεράρχης πάει ένα βήμα παραπέρα και συγκρίνει την υπόθεση που τον αφορά με μια άλλη υπόθεση που αφορά αθώωση του υπουργού Αμύνης και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.

“Εάν είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιό βαρειά κατηγορία! Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, καί μάλιστα φωναχτά, τα λόγια «λιντσάρετέ τον»! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιό βαρειά, αφού το λυντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ’ επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο!

Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονείστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και αφηρημένη! Εάν, λοιπόν, είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ, τότε πρέπει πολύ περισσότερο να ακυρώσετε και την απαλλακτική απόφαση, που αναφέρεται στον κ. Καμμένο! Εάν δεν το πράξετε, τότε ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να έχετε το αξίωμα του Υπουργού της Δικαιοσύνης! Ένας αποδεδειγμένα μεροληπτικός άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ!” αναφέρει προς τον υπουργό.

Κατόπιν παραπέμπει σε ένα σχόλιο που γράφει :

«Δέν ήξερα, ότι είχαμε κόκκινη χούντα. αλλά με τις εξελίξεις επί του θέματος καταλαβαίνω πως ό,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αποφασίζουν και διατάζουν να γίνει αυτό που θέλουν. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει προμελετημένου σχεδίου…….Η Θρησκεία, που θέλουν να την εξαφανίσουν και αυτήν από τον χάρτη, ώστε να μη υπάρχει κανένας θεσμός που να θυμίζει ό,τι ελληνικό» (βλ. Ελεύθερη Ώρα, 28.03.2018, σελ. 3).

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!

Σημειώνει ακόμη πως οι αντίδικοί του κατά την ημέραν της δίκης, αλλά και μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα:

“Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο, έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου, έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου, κατέβασαν τήν Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, τήν σημαία των Gays, εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού, στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες ….ζαρτιέρες)!!!! , στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή «φτύστε τον»!

Απορώ:

Το «φτύστε τους» ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά;”

Κατόπιν αυτών ερωτά τον υπουργό αν όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις και τον εγκαλεί διότι τις παραβλέπει. “Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα άν είσθε «παλληκάρι», σας προκαλώ: Δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις! Οι δράστες δεν κρύβονται! «Από τη χθεσινή μέρα θα επιθυμούσαμε ….να χαιρετίσουμε τη δυναμική κινηματική παρουσία έξω από το Δικαστήριο, αλλά και την πορεία που έλαβε χώρα το μεσημέρι στους δρόμους του Αιγίου και κατέληξε στην Μητρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε υλικό σε περαστικούς και ακούστηκαν συνθήματα υποστήριξης στους δρόμους της πόλης».

Θέλετε τα ονόματά τους; Μας τα γράφουν μόνοι τους!

«Οι Οργανώσεις:

Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

Ομοφυλόφιλική Λεσβιακή Κοινότητα ΕλλάδαςΟΛΚΕ

Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Πολύχρωμο Σχολείο

10% – Σύνθεση-Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα,

Proud seniors Greece:

Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων ηλικίας 50+

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης»

Απάντηση, Επιστολή, Τοποθέτηση, Αμβρόσιος