Η ώρα των Εθνικιστών και η δικαίωση του Εθνικού Μετώπου

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

 

Όταν στις 7 Οκτωβρίου βγήκε η καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή όλα έμοιαζαν σαν "να τα έσκιαζε η φοβέρα και να τα πλακώνε η σκλαβιά". Κάποιοι κοίταζαν πίσω από την πόρτα τους περιμένοντας την αστυνομία, άλλοι ήταν έτοιμοι να κατεβάσουν ρολά, ενώ άλλοι άρχιζαν να αλοιθωρίζουν προς συστημικές εκφάνσεις πολιτικής έκφρασης. Στο Εθνικό Μέτωπο αντίθετα, αφού καταδικάσαμε την απόφαση και την μεθοδολογία γύρω από αυτήν, μιλήσαμε για μια ευκαιρία που ανοίγονταν για τον Εθνικισμό. Καταδείξαμε πρωτίστως τον φόβο του πολιτικού συστήματος απέναντι στην αποδοχή των ιδεών μας. Αναφερθήκαμε επίσης στην ανάγκη για ένα reset του πατριωτικού κινήματος το οποίο όφειλε να αναθεωρήσει λάθη του παρελθόντος, να δώσει βάση στην δημιουργία προτάσεων και θέσεων ρεαλιστικών για την κοινωνία. Τέλος, μιλήσαμε για την ανάγκη εξωστρέφειας, καθώς οι Εθνικιστές δεν οφείλουν να απολογηθούν για τις ιδέες τους, αντίθετα έχει έρθει η ώρα να διεκδικήσουν τον πολιτικό χώρο που τους ανήκει. Από τότε πέρασαν 5 μήνες περίπου και βλέπουμε την πλήρη δικαίωση των απόψεών μας. Το "δημοκρατικό τόξο" που πανηγύριζε έξω από το Εφετείο, είναι σήμερα σε μια κατάσταση διάλυσης αλληλοκατηγορούμενο για αντιδημοκρατικές πρακτικές και τρομοκρατία. Το πιο σημαντικό όμως, είναι οι έρευνες που δείχνουν τον χώρο "πέραν της ΝΔ", να ξεπερνά δημοσκοπικά το 10%, ενώ παράλληλα η αδιευκρίνιστη ψήφος έχει διογκωθεί. Πιο σημαντική όμως είναι η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην "Εστία" και δείχνει την απαξίωση των Ελλήνων απέναντι στην δημοκρατία στη χώρα μας και τους τρόπους λειτουργίας αυτής. Για την δημιουργία αυτών των δεδομένων λειτούργησαν τα αποτυχημένα λοκνταουν, η διασπορά του μεταναστευτικού, η φτωχοποίηση που καλπάζει, η αδυναμία των συστημικών κομμάτων να δώσουν πειστικές λύσεις. Έτσι λοιπόν, λίγους μήνες μετά από αυτό που φαινόταν σαν μια μεγάλη ήττα, βλέπουμε τις εθνικιστικές απόψεις να έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, ειδικά και με την κουβέντα που έχει ανοίξει για πρόωρες εκλογές.

Προσοχή όμως, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο δρόμος έχει στρωθεί με ροδοπέταλα. Ούτε το πως οι παθογένειες του "χώρου" έχουν εξαλειφθεί ως δια μαγείας. Απλά, όπως αναφέραμε και τον Οκτώβριο, ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να εκμεταλλευθεί. Για να συμβεί αυτό όμως οφείλεται να γίνουν δομικές αλλαγές στην πρακτική και στην νοοτροπία του "χώρου". Το Εθνικό Μέτωπο έχει προτείνει έναν διάλογο και μια συνεργασία που θα γίνει με βάση τα προγράμματα και τις ιδεολογικές αρχές. Γιατί οι Εθνικιστές οφείλουν να διεκδικήσουν τον πολιτικό χώρο που τους ανήκει, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς μισόλογα σε ιδέες και κυρίως, χωρίς συμβιβασμούς με πρόσωπα και καταστάσεις που αποτελούν εφεδρείες του συστήματος. Γιατί τέτοιες υπάρχουν πολλές και ήδη έχουν βάλει τα κουστούμια τους, θέλοντας να κάνουν πάρτυ πάνω σε ιδέες, θεματικές και αγώνες των Εθνικιστών. Οι κηραλοιφές και οι κοινοβουλευτικές στηρίξεις στην ΝΔ του Βελόπουλου. Ο "μοντέρνος Πατριωτισμός" των Τζήμερου και του Κρανιδιώτη που περιέχει και ομοφυλοφιλία και αθεΐα και ύμνους στην Αντεντοκούμπια "ελληνικότητα". Πρόσφατα και το μόρφωμα Τράγκα που δεν ξέρει τι θέλει απλά δηλώνει και αυτό πατριωτικό για να μας σώσει ανασύροντας από την ναφθαλίνη πολιτικά "παλτά" του πρόσφατου και του λιγότερου πρόσφατου κομματισμού.

Απέναντι σε όλα αυτά τα ημιτασιόν, τα λίγα και τα καθόλου, οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τον δικό μας, διακριτό λόγο, με θέσεις και προτάσεις. Αφήνοντας το παρελθόν, κοιτώντας το μέλλον, το Εθνικό Μέτωπο αγωνίζεται για την δημιουργία ενός σύγχρονου κινήματος. Απαλλαγμένου από τους συμπλεγματισμούς και τις γραφικότητες, ιδεολογικά ξεκάθαρου και κυρίως μαχητικού. Και ευτυχώς, σε αυτόν τον δρόμο δεν θα είναι μόνο καθώς οι διαπιστώσεις, οι αιτιάσεις και οι προτάσεις μας έχουν την αποδοχή όλων όσων θέλουν να αγωνιστούν για έναν Εθνικισμό του σήμερα και του αύριο, για μια Ελλάδα των Ελλήνων.