Έβρος: Μεγάλη Νίκη! - Καμία επέκταση, καμία αύξηση χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου!

0
0
0
s2smodern

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα σχέδια της για την επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο. «Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί κα να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία». δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία μικρή «πόλη» μία «ανάσα» από τα σύνορα με την Τουρκία είχε ξεσηκώσει τις προηγούμενες ημέρες τους κατοίκους, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα. Εκεί που χιλιάδες Εβρίτες τον αποδοκίμασαν έντονα, αναγκάζοντας τον να φυγαδευτεί.

Ουσιαστικά το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να μεταφερθούν λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα περίπου 3.000 παράνομοι μετανάστες, κάτι το οποίο είχε χαρακτηριστεί από πάρα πολλούς φορείς ως «εθνικό έγκλημα». Η τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες ήταν ανάσταση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την δημοσίευση απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικά με τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο, έτσι η κυβέρνηση, φοβούμενη τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερων αντιδράσεων αναβάλει τα σχέδια της. Αυτή η εξέλιξη δείχνει και την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η κυβέρνηση της ΝΔ τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε το σκάνδαλο παιδοφιλίας Δ.Λιγνάδη, την κακοκαιρία «Μήδεια», αλλά και φυσικά τον κορωνοϊό και πολλά άλλα.