Στις προκλήσεις της Τουρκίας απαντάμε με το… Διεθνές Δίκαιο

0
0
0
s2smodern

Η Τουρκία συνεχίζει και εντείνει τις προκλήσεις της και η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. «Ο διάλογος είναι δικλείδα εκτόνωσης εντάσεων, αλλά δεν θεραπεύει τα αίτια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και χαρακτήρισε την Τουρκία προβληματικό γείτονα.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι σταθερός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας είναι η προσήλωση στην Διεθνή Νομιμότητα και με την βοήθεια και άλλων Κρατών να πείσουμε την Τουρκία ότι τα προβλήματα λύνονται με βάση Το Διεθνές Δίκαιο. Τώρα σωθήκαμε τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν εκεί στην κυβέρνηση ότι την Τουρκία δεν την ενδιαφέρει το Διεθνές Δίκαιο αλλά μόνον τα συμφέροντά της. Δήλωσε ότι θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ήταν περισσότερο αυστηρή με την Τουρκία αλλά δεν μας εξήγησε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δηλώναμε ότι δεν είναι σκοπός μας να στραγγαλίσουμε οικονομικά την Τουρκία αλλά απλώς να την… προειδοποιήσουμε. Το καλύτερο όμως που δήλωσε ήταν ότι ο φόβος των κυρώσεων σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους, που δεν τις ανέφερε, οδήγησαν την Τουρκία να αφήσει τις προκλήσεις στο Β’ εξάμηνο του 2020 και να κάτσει στο τραπέζι των διερευνητικών.

Μάλιστα έκατσαν, οι Τούρκοι, σε έναν ακόμη γύρο συνομιλιών και αφού μάλλον διαπίστωσαν ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτά που μας ζητούν άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις και σταματούν επί του παρόντος τις συζητήσεις. Ποιος φόβος και για ποιες κυρώσεις; Ότι θέλουν κάνουν οι Τούρκοι αφού εμείς ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός από τα Εθνικά μας Θέματα.

Ελεύθερος Κόσμος