Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας απαίτησαν την παραίτησή της κυβέρνησης

0
0
0
s2smodern

Λίγους μήνες μετά τη συνθηκολόγηση της Αρμενίας και την αποχώρηση από το Αρτσάχ οι Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Σάμβελ Ασατριγιάν απαίτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας είναι εδώ και μήνες αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή εξαιτίας της εξέλιξης που είχε η εξέγερση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εδώ και μήνες γίνονται οργισμένες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας εξαιτίας της καταστροφικής, όπως θεωρήθηκε απ’ όλους στην Αρμενία, διαχείρισης της της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα. Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Πασινιάν, σε αντίθεση με τηην υποχώρηση του απέναντι στους Αζέρους, που χαρακτήρισε το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο μέσω του Facebook μιμούμενος τον Ερντογάν.

Ελεύθερος Κόσμος