Πέθανε 6χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε στη πυρκαγιά στο Hot Spot Θήβας

0
0
0
s2smodern

H πυρκαγιά που ξέσπασε υπό από άγνωστες συνθήκες στο κέντρο φιλοξενίας «προσφύγων» στη Θήβα, είχε αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα 6χρονο αγοράκι από το Ιράν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής όμως απωθήθηκαν από τους «πρόσφυγες», επειδή θεωρούσαν πως είχαν αργήσει να φτάσουν στο σημείο. Έσπασαν το παρμπρίζ ενός πυροσβεστικού οχήματος και αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο της παλιάς εθνικής οδού που βρίσκεται μπροστά από τη δομή όμως δεν τα κατάφεραν.

Επίσης στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις τις αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άτυχο αγοράκι. Δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Αυτοψία στο κοντέινερ κάνει η πυροσβεστική μαζί με την συνοδεία αστυνομικών. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 8 πυροσβέστες και 4 οχήματα. Φαίνεται πως «πρόσφυγες» της δομής εντόπισαν το 6χρονο αγοράκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όπου και το μετέφεραν σε συνέχεια σε άλλο κοντέινερ από όπου το παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας. H πυροσβεστική αναφέρει:

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απωθήθηκαν κατά την προσέγγισή της για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Δομή προσωρινής υποδοχής προσφύγων, στη θέση Χαραϊντίνι Θήβας Βοιωτίας. Στην συνέχεια με την συνδρομή της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση σε κτήριο ενώ ήδη είχε ανασυρθεί από τους φιλοξενούμενους ένα μικρό αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα».