Το Τσεσμέ βγήκε στο Αιγαίο και η Αθήνα απάντησε με ένα ακόμη διάβημα

0
0
0
s2smodern

Όπως είχαν ανακοινώσει οι τούρκοι σήμερα το το πρωί το υδρογραφικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ» απέπλευσε από τη βάση του στην Κωνσταντινούπολη με προορισμό την περιοχή μεταξύ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου όπου έχουν δηλώσει παρανόμως ότι θα πραγματοποιήσει εργασίες από μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Οι τούρκοι έχουν εκδώσει Navtex 0122/21 που είναι μεν είναι παράνομη, αφού παρά το γεγονός ότι οι συντεταγμένες που έχει δώσει ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης δημιουργούν μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου και σε διεθνή ύδατα, η αποκλειστική αρμοδιότητα για αδειοδότηση ερευνών στην συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στις ελληνικές υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να βγαίνουν στο Αιγαίο για μία ακόμη φορά ανενόχλητοι. Και η Ελληνική αντίδραση;

Σωστά μαντέψατε… Ένα ακόμη αυστηρό διάβημα στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα. Δεν ξέρουμε να πιστεύουν ότι αυτά τα διαβήματα έχουν αποτέλεσμα ή κάποιοι νοσταλγούν τον Προκόπη Παυλόπουλο και τα αυστηρά μηνύματα που έστελνε σε κάθε τουρκική πρόκληση.