Γράφτηκε στις .

Σύλληψη Σέρβου αξιωματούχου στο Κόσοβο

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου της κυβέρνησης της Σερβίας για το Κόσοβο, ο οποίος φέρεται να εισήλθε στην αποσχισθείσα σερβική επαρχία χωρίς την άδεια των τοπικών αρχών.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε κτήριο στη Μιτρόβιτσα, όπου ο Μ. Τζούριτς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας του Κοσόβου και τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης απώθησαν τους συγκεντρωμένους που προέβαλαν αντίσταση.

Στη συνέχεια έβαλαν τον Μ. Τζούριτς σε αστυνομικό τζιπ το οποίο απομακρύνθηκε με κατεύθυνση την Πρίστινα. Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου, με ανακοίνωσή του, είχε απαγορεύσει την είσοδο στον Σέρβο κυβερνητικό αξιωματούχο και είχε προειδοποιήσει ότι, εάν επιχειρούσε να εισέλθει παράνομα, θα συλλαμβανόταν. Στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα ακούγονται οι σειρήνες που συνήθως ενεργοποιούνται από τους Σέρβους όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή απειλή.

Η κατάσταση είναι τεταμένη, πολλοί Σέρβοι σπεύδουν στο κέντρο της πόλης και απειλούνται επεισόδια, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στο Βελιγράδι.

Το ζήτημα με τη σύλληψη του Σέρβου αξιωματούχου είναι λεπτό και θα ενημερώσουμε ξανά εάν χρειαστεί..

Αστυνομία, Σύλληψη, Κόσοβο, Σέρβος