Γράφτηκε στις .

Σε ολικό lockdown η χώρα: Ανακοινώνεται αύριο «κλείδωμα» σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Προς ολικό lockdown οδηγείται πλέον όλη η χώρα, καθώς μετά την Αττική ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο. Η εισήγηση της επιτροπής είναι να μπουν και οι τρείς Περιφερειακές Ενότητες σε σκληρή και απάνθρωπη για τα δεδομένα, καραντίνα.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί αύριο και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί. Το παραπάνω φανερώνει η έκτακτη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στην Θεσσαλονίκη, αλλά και η τοποθέτηση του πλαστικού χειρούργου, Θανάση Εξαδάκτυλου. «Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα. Θα έχει άλλη κατάσταση απ' αυτήν που έχει σήμερα. Είναι αναγκαίο» είπε ο Θανάσης Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσεως (σ.σ.: για την Αττική), μας κάνει να βλέπουμε μικρότερο κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι μικρότερος απ' αυτόν που θα χρειαζόταν αν αργούσαμε πάλι μια δυο βδομάδες» είπε ο Α.Εξαδάκτυλος. «Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέο περιβάλλον. Είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις.

Χρειάζεται ταχύτερες αποφάσεις και πρόληψη» επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Τα στοιχεία θα βρεθούν αύριο ενώπιων των μελών της Επιτροπής Επιδημιολόγων για να καταλήξουν στην εισήγησή τους: αν δηλαδή θα προτείνουν νέο σκληρό lockdown για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες...