Γράφτηκε στις .

Εντολή της ΕΡΤ να μην παίξουν πλάνα από Ικαρία για Μητσοτάκη και κοινές φωτό του Λιγνάδη με τον πρωθυπουργό

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία η οποία φέρεται να είναι από την ΕΡΤ στην αίθουσα παραγωγής όπου δίνεται «γραμμή» στους υπαλλήλους να μην παίξουν βίντεο η φωτογραφίες του πρωθυπουργικού γεύματος στην Ικαρία. Στο κείμενο αναφέρεται: «SOS SOS Προς συναδέλφους Δ. Παραγωγούς. Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ.Μητσοτάκη από την βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι) Ικαρία. Επίσης παίζουμε μόνο πλάνα του Δ.Λιγνάδη όχι με άλλους Σας ευχαριστώ» Βέβαια να σημειώσουμε ότι από τη φωτογραφία δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ότι αυτή ήταν κάπου στην ΕΡΤ ή αποτελεί απλά μια οποιαδήποτε εκτύπωση.

Επ΄αυτού πάντως τοποθετήθηκε ο γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡτ Φώτης Καφαράκης. Η ανακοίνωσή του: «Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.» Το θέμα για το οποίο βοούσε όλη η Ελλάδα έπαιξε 24 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου.

Η περίφημη «φωτογραφία» έμεινε στον αέρα του δελτίου για 5 δευτερόλεπτα, ενώ δεν προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο. Στις 15:00 το επίμαχο θέμα προβλήθηκε 40 λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου και κράτησε 25 δευτερόλεπτα! Τα δε πλάνα ήταν μονταρισμένα, ώστε να μην φαίνεται πως το πλήθος μπαίνει στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Στεφανάδη. Στις 21:00, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πάνω από 24 ώρες αφότου προέκυψε το θέμα, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ εδέησαν να προβάλουν την φωτογραφία της ντροπής στις 21:32 για τρία (3) δευτερόλεπτα.