Συνελήφθη τούρκος πέριξ της Ακρόπολης – εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για φόνο

0
0
0
s2smodern

Στη σύλληψη εντός τούρκου υπηκόου προχώρησαν ειδικοί φρουροί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lawandorder.gr, κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στην οδό Αποστόλου Παύλου, ομάδα ΔΙ.ΑΣ εντόπισε τρία άτομα τα οποία, με επιμέλεια και διακριτικά, προσπαθούσαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Οι κινήσεις τους και ο τρόπος που αποπειράθηκαν να απομακρυνθούν ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα ακινητοποιώντας τους. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων τους που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις ήταν υπήκοοι Τουρκίας ενώ για τον έναν εκκρεμούσε ΔΙΕΘΝΕΣ Ένταλμα Σύλληψης από την Interpol. Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είναι φόνος και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί λίγες μέρες νωρίτερα, μέσα στον Ιανουάριο του 2021. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος διαθέτει ελληνικά έγγραφα από το 2020, το οποίο ίσως να σημαίνει πως μπήκε στη χώρα μας παράνομα πριν από αρκετούς μήνες και, πιθανότατα, υπέβαλε αίτημα να αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας.

Στη συνέχεια οι ειδικοί φρουροί προχώρησαν στη σύλληψή του ενώ ενημέρωσαν για το περιστατικό τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται για αντίστοιχες περιπτώσεις. Είναι εμφανές πως η πρόσφατη ενίσχυση της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών με επιπλέον ειδικούς φρουρούς φέρνει απτά αποτελέσματα καθώς η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή έχει μειωθεί και οι καταγεγραμμένες επιτυχημένες επεμβάσεις της ομάδας σε κάθε κατάσταση που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει είναι πολυάριθμες.