Τούρκικο γλέντι: «οι Έλληνες δεν πήγαν στα Ίμια για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια»!

0
0
0
s2smodern

Στην πλήρη αφωνία και στην απραξία την ελληνικής κυβέρνησης για την επέτειο των 25 χρόνων από τα Ίμια αναφέρονται οι τουρκικές εφημερίδες. Την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία κάθονται το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Άγκυρα να θέτει θέματα γκρίζων ζωνών η ελληνική κυβέρνηση ασχολήθηκε με όλα τα θέματα εκτός… από τα Ίμια. Όπως σας αναφέραμε δεν υπήρξε ούτε καν μία δήλωση από τα κυβερνητικά στελέχη, με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν και να φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «τουρκικά χωρικά ύδατα».

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα -σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- δεν αποδέχεται να συζητήσει θέμα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Και σωστά. Όμως οι ενέργειες της δεν το αποδεικνύουν. Αυτή την σταθερή και παγία άρνησή της από το 2002 που άρχισαν οι συνομιλίες αυτές έως και το 2019 την συνόδευε όμως και με μία πειστική άσκηση κυριαρχίας κάθε χρόνο τέτοια εποχή:

Όλοι ανέκαθεν οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης προσέγγιζαν το μικρό αυτό σύμπλεγμα των βραχονησίδων είτε από αέρος είτε διά θαλάσσης και έριχναν ένα στεφάνι στην θάλασσα στην μνήμη των τριών ηρωικών πιλότων του ελικοπτέρου που κατέπεσε την μοιραία για τον Ελληνισμό εκείνη βραδιά: Του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση.

Ελεύθερος Κόσμος