Σαν σήμερα έκλεισε τα μάτια ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

0
0
0
s2smodern

Την 28η Ιανουαρίου 2008, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος πέρασε στην Ιστορία!Σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι του στο Ψυχικό, σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρώσει δέκα χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μιλούσε με τη γλώσσα του λαού χωρίς να διστάσει να τα βάλει με τους κρατούντες και την εξουσία.Στις 28 Απρίλίου 1998, ο Χριστόδουλος Παρακευαϊδης, μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος Άνοιξε την Εκκλησία στο λαό, μοντέρνος και χαρισματικός ηγέτης, με άριστη επικοινωνιακή ικανότητα που μίλησε τη γλώσσα της νεολαίας.

Ο Χριστόδουλος δεν δίστασε να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, όταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη έθεσε θέμα κατάργησης του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες και συγκέντρωσε εκατομμύρια υπογραφών. Μεσα στο πολύπλευρο έργο του πρέπει να ξεχωρίσουμε την μεγάλη του έγνοια για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!«Κρατήστε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία γιατί αυτά είναι τα θεμέλιά μας.

Επάνω σε αυτά μπορούμε να στηριχτούμε για να επιβιώσουμε για να μην έρθει κανένας οδοστροτήρας και μας κάνει όλους αλοιφή. Δεν πρέπει να γίνουμε αλοιφή σούπα, Πρέπει να διατηρήσουμε το σχήμα που έχουμε και που είναι η παράδοσή μας… Προσέξτε μην αφήσετε ποτέ να σας κάνουν κιμά». Ο Χριστόδουλος θα μένει για πάντα στην μνήμη και στις καρδιές μας!.