Ξεφτίλισαν και πάλι τα κυβερνητικά μέτρα για τις συναθροίσεις

0
0
0
s2smodern

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι πλέον αίρεται ο περιορισμός των 9 ατόμων στις συναθροίσεις σε ανοιχτό χώρο και αυτά μπορούν να φτάνουν τα 100 τηρουμένων των μέτρων προστασίας. Πολλές ημέρες δεν πέρασαν και από την παρουσίαση των μέτρων για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων, όπως έλεγχος με κάμερες εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Διαμαρτυρόμενοι για αυτήν την εξαγγελία, τα μέτρα ασφαλείας για τα Πανεπιστήμια δηλαδή, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου διοργανώθηκε από φοιτητικές (κομματικές) οργανώσεις πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών με πορεία προς στην Βουλή.

Εκεί τα μέτρα καταργήθηκαν ή καλύτερα εξευτελίστηκαν στην πράξη από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Ίσως τα πράγματα να ήταν χειρότερα αν υπήρξε αντίδραση από την Αστυνομία, αλλά γιατί η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα τα οποία γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν. Όπως γνωρίζει πολύ καλά πως ούτε κυρώσεις (πρόστιμα) θα επιβληθούν και αν επιβληθούν δεν θα πληρωθούν. Άλλωστε το που πήγαινε η δουλειά φαινόταν και στην συζήτηση στο κοινοβούλιο από την αντίδραση του Κώστα Ζουράρι του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε πως θα πάει στην διαδήλωση τηρώντας τα μέτρα και πως τα 99 άτομα του Μητσοτάκη είναι μ…..α.

Αν δεν μπορείς να πείσεις τους βουλευτές των κομμάτων πως θα πείσεις τον όχλο της Αριστεράς; Όπως και σε όλα τα άλλα η κυβέρνηση είναι καλή στην επικοινωνία και στις εξαγγελίες αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε επί της ουσίας. Εδώ κολλάει η παροιμία: «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα».

 

Ελεύθερος Κόσμος