Έρχεται νέο σκληρό lockdown στην Αττική

0
0
0
s2smodern

Οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα είναι δραματικές, με το πρόσφατο άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να μπαίνει ξανά σε κίνδυνο και το φάντασμα ενός σκληρού lockdown να πλανάται πάνω από τον Αττικό ουρανό. Η ξαφνική άνοδος των κρουσμάτων, με 1.700 μολύνσεις τις τελευταίες δύο ημέρες (σ.σ. και τις μισές περίπου από αυτές να καταγράφονται στην Αττική) αλλά και η παρουσία του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού δημιουργούν πολλά προβλήματα στον κυβερνητικό σχεδιασμό Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι«Η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Όπως ο ίδιος ανέφερε και αύριο αυτό θα είναι στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης λοιμωξιολόγων και ότι πολύ πιθανό η Αττική να προχωρήσει σε στάδιο κόκκινο. Αυτό σημαίνει ότι θα ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων και ενδεχομένως και των γυμνασίων ενώ ενδεχομένως να επανέλθει το click away στην αγορά. «Αυτά θα δούμε αύριο. Θα γίνει έκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους επιδημιολόγους για να δούμε που βρισκόμαστε». Σημείωσε πως από την Παρασκευή που μας πέρασε έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. «Χτες και σήμερα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 400 κρούσματα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής το λεγόμενο RT είναι στο 0,98 αλλά ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει την εικόνα μερικές μέρες πριν επομένως ενδεχομένως τώρα να έχουμε πάει στο 1 το οποίο είναι το σημείο συναγερμού».

Οι «τελικές» αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, στην ολομέλεια της Επιτροπής αν και κανείς πια δεν είναι βέβαιος κατά πόσον θα είναι τελικές, αφού τον τελευταίο μήνα αλλάζουν συνεχώς τα σχέδια για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού δημιουργ΄΄ωντας προβλήματα όχι μόνο στο Σύστημα Υγείας αλλά και στην εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.