Ακτιβίστριες αρνούνται να κάνουν παιδιά γιατί θα χαλάσει το… κλίμα του πλανήτη

0
0
0
s2smodern

Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια όλοι ή σχεδόν όλοι να ασχολούνται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και με το τι θα σημάνει αυτό για τον πλανήτη και συνεπώς για την ζωή των ανθρώπων. Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία του κόσμου εξαιτίας κάποιων φαινομένων, τα περισσότερα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται καταχρηστικά ως «ακραία». Εκεί όμως που τον λόγο θα έπρεπε να τον έχουν οι επιστήμονες, οι ειδικοί, κυριαρχούν απόψεις και αντιδράσεις που τις περισσότερες φορές «ξεφεύγουν».

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η βρετανική οργάνωση British Strike, που είναι η οργάνωση των γυναικών ακτιβιστριών του κινήματος Fridays For Future που ιδρύθηκε από μία μουσικό, την Blythe Pepino. Αυτές αρνούνται να κάνουν παιδιά με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να φέρουν ζωή σε έναν κόσμο από την στιγμή που επίκειται η κατάρρευση του κλίματος και συνεπώς του πολιτισμού. Ακόμη μία δικαιολογία για μία στάση ζωής η οποία το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι η σταδιακή εξαφάνιση των ευρωπαϊκών λαών.

Και λέμε των ευρωπαϊκών λαών γιατί παρατηρούμε ότι άλλοι λαοί, οι οποίοι και αυτοί πλήττονται από την, σε όποιο βαθμό, κλιματική αλλαγή πληθαίνουν μέσω των γεννήσεων. Καλό θα ήταν να κοιτάξουν οι οργανώσεις ακτιβιστών ποιες είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος, ποιες το επιβαρύνουν σημαντικά με τους ρυθμούς ανάπτυξής τους και πόσο πληθυσμό έχουν. Αρκετές ενοχές έχουν καλλιεργηθεί στους ευρωπαϊκούς λαούς, ας μην φορτωθούμε και την ενοχή της κλιματικής αλλαγής την στιγμή που χώρες που αναπτύσσονται με τεράστιους ρυθμούς, σε βάρος του περιβάλλοντος, έχουν δισεκατομμύρια κατοίκους. Εκτός αν όλα αυτά είναι δικαιολογίες και ο στόχος είναι άλλος.