Γράφτηκε στις .

Η πρόταση του Εθνικού Μετώπου για την ένωση του «χώρου» και οι επιβεβλημένες απαντήσεις

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Μέλος του ΠΣ του Εθνικού Μετώπου

Στην εκπομπή Μετωπικά της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου το Εθνικό Μέτωπο κατέθεσε μια πρώτη μορφή πρότασης για την συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων. Όπως είναι φυσικό, σε μια ωριαία εκπομπή δεν είναι δυνατό να εξαντληθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Επίσης, επειδή τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους τηλεθεατές, θεωρούμε πως πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε καλοπροαίρετες και μη αιτιάσεις. Όπως επίσης, στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε σε μελλοντικές εκπομπές αλλά θα υπάρξει συγκεκριμένη αρθρογραφία από την ιστοσελίδα μας και το πιο βασικό, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις και θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Γιατί καλά τα λόγια αλλά έχει έρθει ο καιρός και για πράξεις. Η πρόταση λοιπόν του Εθνικού Μετώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Θεωρούμε πως ο όποιος διάλογος, η όποια κουβέντα για συνεργασία οφείλει να γίνει με βάση την ιδεολογία και τις πολιτικές προτάσεις. Όχι με βάση τα πρόσωπα, όχι με βάση τους αυτόκλητους παράγοντες και κυρίως, όχι με βάση την λογική του να μαζευτούμε για να "τρυπώσουμε" στην βουλή. Η έλλειψη ξεκάθαρων ιδεολογιών, πολιτικών και προγραμματικών θέσεων, θεωρούμε πως είναι η παθογένεια που έχει οδήγηση το πατριωτικό κίνημα σε αυτήν την θέση. Να είναι είτε εκτός βουλής, να αντιπροσωπεύεται από γραφικούς, να είναι ποινικοποιημένο, χωρίς καν το δικαίωμα να απαντήσει. Αν τώρα κάποιοι βλέπουν τον εθνικισμό με οπαδική διάθεση, ασχολούμενοι με ύβρεις ή με μεταγραφές στελεχών, λυπούμαστε, αλλά δεν θα πάρουμε. Αν πάλι ορισμένοι θέλουν τον εθνικισμό έναν πολτό ατόμων και κομμάτων, χωρίς θέσεις, απλά για να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, επίσης δεν μας κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα, όσοι εννοούν την "ένωσή" ένα τρόπο για την ανέλιξη προσωπικών στρατηγικών και συμφερόντων ας την πράξουν χωρίς εμάς όμως. Τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν, ας γίνουν μαθήματα για αλλαγή κινηματικής λογικής και ας πάψουν να είναι λόγοι για συνεχιζόμενες αντιθέσεις.

Σε μια λογική συνεργασίας χωρούν καταρχάς όσοι έχουν αυτή την διάθεση. Όμως η δική μας πρόταση δεν έχει σκοπό μόνο τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Αντίθετα, την θέλει ως ένα οργανισμό εθνικής αντιπολίτευσης και πριν και μετά από αυτές. Η δημοσιότητα που μπορεί να έχει ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα όπως πχ σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης ή στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Δεν σημαίνει όμως ότι το σύστημα δεν μπορεί να την εξαφανίσει οπότε θέλει ή και να την βάλει φυλακή. Ευτυχώς αρκετοί εθνικιστές δείχνουν να το καταλαβαίνουν αυτό και κινούνται στην λογική της προσπάθειας δημιουργίας εναλλακτικών δομών αγώνα και ενημέρωσης. Αυτοί που προτιμούν την εσωστρέφεια ή την θυματοποίηση ας το πράξουν από το περιθώριο που έχουν εγκλωβίσει τον εαυτό τους.

Ο πόλεμος του συστήματος εναντίον της εθνικής ιδέας, πρέπει να μας κάνει να καταλάβουμε τον φόβο τους για την κοινωνική αποδοχή αυτών των ιδεών. Όχι να μας φοβίζει, όχι να μας θέτει στο περιθώριο. Το Εθνικό Μέτωπο έχει αποφασίσει να είναι παρών στις εξελίξεις και φυσικά ξέρει ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που κινούνται σε αυτήν τη λογική. Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την εθνική κοινωνία.