Σωρεία λουκέτων στην εστίαση λόγω της καραντίνας στην Ελλάδα της Κεντροδεξιάς και των προστίμων

0
0
0
s2smodern

Άσχημα τα νέα για την οικονομία ειδικά στον τομέα της εστίασης που η κυβέρνηση επιμένει να την κρατά κλειστή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργο Καββαθά περισσότερα από 40 καταστήματα εστίασης έχουν βάλει λουκέτο, μόνο στην περιοχή του Κολωνακίου. Αφού αυτό συμβαίνει στο Κολωνάκι φανταστείτε τι θα συμβεί αλλού, σε οικονομικά ασθενέστερες περιοχές.

Όσο για την περιοχή του Ψυρρή, σύμφωνα με τον κύριο Καββαθά, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Τα καταστήματα δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης, οι λογαριασμοί συσσωρεύονται στις εισόδους τους και οι ιδιοκτήτες δεν πηγαίνουν ούτε για να ελέγξουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα καταστήματά τους. Τα οριστικά λουκέτα, όπως είπε ο Πρόεδρος, έχουν αρχίσει να επεκτείνονται και στα Βόρεια Προάστια σε περιοχές όπως η Κηφισιά, το Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στον Χολαργό, ακόμα στο Νέο ψυχικό. Σύμφωνα με τον κύριο Καββαθά όλα αυτά τα λουκέτα είναι αποτέλεσμα του δεύτερου κλεισίματος.

Πάντως σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη η εστίαση δεν βιάζεται να ανοίξει, το θέμα είναι αν μπορεί να ανοίξει και πόσα καταστήματα θα ανοίξουν. Καλή είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα συνθήματα τύπου: «με το εμβόλιο παίρνουμε πίσω τις ζωές μας» και «επανεκκινούμε την οικονομία», αλλά στην πράξη τι γίνεται; Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει σύντομα χρήματα και πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται νέο μνημόνιο.

Ελεύθερος Κόσμος