«Διεμφυλική» παιδίατρο διόρισε υφυπουργό Υγείας ο Μπάϊντεν

0
0
0
s2smodern

Η πρώτη κίνηση Μπάϊντεν που τα ΜΜΕ έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ιστορική απόφαση, είναι ο διορισμός διεμφυλικού παιδίατρου(!), που έχει το όνομα Ρέιτσελ Λεβίν, στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας! Ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος που στην ευχαριστήρια ομιλία του, τον Νοέμβριο, αναφέρθηκε στα διεμφυλικά άτομα, υπογραμμίζοντας ότι έκανε την «ιστορική επιλογή» να διορίσει αναπληρώτρια υπουργό την Λεβίν (όπως αναφέρει η wikipedia η Rachel L. Levine κατάγεται από το Wakefield της Μασαχουσέτης είναι εβραία, πήγε στο εβραϊκό σχολείο και πήρε το Bar mitzvah) και είναι διευθύντρια των υπηρεσιών Υγείας στην Πολιτεία της Πενσιλβάνιας. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε το νέο στέλεχος της κυβέρνησης του γιατί«φέρει τις ηγετικές ικανότητες και την κρίσιμη εμπειρία που χρειαζόμαστε για να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους εν μέσω της πανδημίας, ανεξαρτήτως της καταγωγής, της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, της ταυτότητας του φύλου τους ή της αναπηρίας τους».

O νέος Πρόεδρος έδωσε με αυτή του την κίνηση το στίγμα για τι θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του. Άλλωστε είχε δηλώσει «υπερήφανος για τον συνασπισμό που συγκροτήσαμε όλοι μαζί, τον μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο στην ιστορία. Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι. Προοδευτικοί, μετριοπαθείς και συντηρητικοί. Νέοι και γέροι. Κάτοικοι των πόλεων, των προαστίων και της υπαίθρου. Γκέι, ετεροφυλόφιλοι και διεμφυλικοί. Λευκοί, Λατινοαμερικάνοι, Ασιάτες, Αμερινδοί» και Αφροαμερικανοί». Προφανώς πρόκειται για μία νίκη των δικαιωματιστών που είχαν αντιδράσει με την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει στους διεμφυλικούς να υπηρετούν στον στρατό, επικαλούμενος «το τεράστιο ιατρικό κόστος» και τη «διαταραχή» που προκαλούν. Στις αρχές του 2018 το Πεντάγωνο ενέκρινε τελικά τη στρατολόγηση διεμφυλικών που δεν έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, ούτε έχουν σκοπό να το κάνουν, υπό τον όρο ότι θα υπηρετούν υπό το βιολογικό φύλο τους.

Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια όμως απέρριψαν αυτήν την πολιτική, κρίνοντάς την «παρόμοια» με την προηγούμενη. Η κυβέρνηση Τραμπ προσέφυγε τον Ιανουάριο του 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο που της έδωσε το δικαίωμα να μπλοκάρει τους υποψήφιους διεμφυλικούς στρατιώτες, εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου για αυτό το ευαίσθητο ζήτημα. Ευτυχώς όμως για τους υποστηρικτές του νίκησε ο Μπάϊντεν και η Αμερική γύρισε σελίδα και προχωράει ενωμένησ το μέλλον.