Λαγός-ΕΛΑΣΥΝ: «Στηρίζουμε τον Αρχιεπίσκοπό μας» - Προκλητική επίθεση της Τουρκίας εις βάρος του Χριστιανισμού

0
0
0
s2smodern

Άμεση ήταν η αντίδραση Γιάννη Λαγού-ΕΛΑΣΥΝ με δελτίο τύπου μετά τις άθλιες δηλώσεις της Άγκυρας:

«Η ιταμή, προκλητική και ανιστόρητη επίθεση του Ερντογάν και του κράτους – τρομοκράτη που εκπροσωπεί κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αποδεικνύει πώς εννοούν οι ισλαμιστές τις διεθνείς σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη.

Παρά τις σημαντικές διαφορές μας με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον χλιαρό τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να ακολουθεί στα κελεύσματά της την Πολιτεία , δεν μπορούμε παρά να τον στηρίξουμε στην μεθοδευμένη επίθεση που δέχεται από τους κατεξοχήν εκφραστές του πολιτικού Ισλάμ, το κράτος του Ερντογάν. 

Ο θρασύς υποστηρικτής των απανταχού σουνιτών τζιχαντιστών, ο εκφραστής της πλέον απόκοσμης και ρατσιστικής θρησκείας στην υφήλιο, ο απολογητής των χιλιάδων τρομοκρατών και τριτοκοσμικών βασανιστών που εμπνέονται από το ισλάμ, δεν έχει δικαίωμα να πιάνει στο βρώμικο στόμα του την Ορθοδοξία.

Αν ονειρεύεται κατακτήσεις και χαλιφάτα, ας γυρίσει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η χώρα του, η θρησκεία του και ο “πολιτισμός” του: Από τα βάθη της Ασίας όπου οι οπαδοί του ζουν όπως ζούσαν πριν από 14 αιώνες, πριν εκπολιτιστούν και αυτοί από τους Ορθόδοξους Έλληνες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣΥΝ