Τη Μακεδονία την έσωσε ο Λαός, όχι οι Κυβερνήσεις…

ImageHandler.ashx.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

- Όπως οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν εθελοντικά στον Μακεδονικό Αγώνα, έτσι ξεσηκώνονται και σήμερα…

- Και τότε οι κυβερνήσεις έκαναν ό,τι διέταζαν οι σύμμαχοι - εταίροι μας!!!

- «Μη δημιουργείτε προβλήματα» με τους συμμάχους, ήταν η πολιτική τους…

- 6 κυβερνήσεις από το 1904 – 1910, 5 κυβερνήσεις από το 2010 ως σήμερα!

Καλώς ή κακώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, όχι ως φάρσα, αλλά ως μάθημα, αφού δεν διδαχθήκαμε από το πάθημα!!! Και εξηγούμαι. Κάθε φορά που ανακύπτει θέμα με το Σκοπιανό, ξεσηκώνονται οι Έλληνες και διαμαρτύρονται έντονα μέσα και έξω από την Ελλάδα, ζητώντας από την εκάστοτε κυβέρνηση, να διεκδικήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Που σημαίνει, ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία των εθνικών θεμάτων και που τα λάθη και οι παραλείψεις της ηγεσίας έφεραν τη χώρα σε μειονεκτική θέση. Και κυρίως, ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν εξέφραζαν τη βούληση του Λαού. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Η αβελτηρία των πολιτικών, άφησε τη χώρα απροστάτευτη, απροετοίμαστη, χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική, με αποτέλεσμα να χάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Και τούτο, γιατί βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αφήσαμε τους άλλους να ασκούν τη δική τους πολιτική και να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδας. Κάναμε ακόμα και κάτι χειρότερο! Πιστέψαμε, γιατί έτσι μας βόλευε, ότι θα μας σώσουν οι ξένοι, οι σύμμαχοι, οι εταίροι και το… διεθνές δίκαιο! Κάθε φορά που είχαμε δυσκολίες, δεν τις αντιμετωπίσαμε μόνοι μας, αλλά τρέχαμε να μας σώσει η Αμερική, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και ο….ΟΗΕ !!!

Σε τέτοιο δε αξιοθρήνητο σημείο, που μας ειρωνεύτηκε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός και ο ίδιος ο Σουλτάνος Ερντογάν. «Κάνουν σαν τα μικρά παιδιά, που όταν τρώνε ξύλο, τρέχουν στη μαμά τους…». Υπάρχει όμως ακόμα πιο χειρότερο. Με τη συνεχή προπαγάνδα του συστήματος, πέρασε η άποψη, ότι είμαστε Ευρωπαίοι, ότι είμαστε εταίροι, ότι είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, ότι είμαστε επαρχία των Βρυξελλών, οπότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και ότι σε κάθε κακό, θα μας προστατεύουν οι προστάτες μας. Τέτοιος ραγιαδισμός!!! Ήρθε, όμως, η ώρα, να διαψευσθούμε οικτρά, και να νοιώσουμε στο πετσί μας τι σημαίνει βοήθεια των συμμάχων , τι σημαίνει απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τι σημαίνουν τα μνημόνια, τι σημαίνει η αλλαγή συνόρων, υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι σημαίνει άρνηση της ιστορίας και της κουλτούρας μας. Άλλωστε τα πρόβλεψε η Ψαρούδα - Μπενάκη πριν από χρόνια… Ο Ελληνικός Λαός, βλέποντας τα δεινά που έρχονται και εξουθενωμένος από την οικονομική δυσπραγία και την ανέχεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ξεσηκώνεται πλέον και διαμαρτύρεται στους δρόμους. Αυτή τη φορά όχι για τα μνημόνια, όχι για τις συντάξεις, όχι για τα φορολογικά βάρη ….

Διαμαρτύρεται για την ιστορία του, το αίμα που έχυσε, το εθνικό του φιλότιμο. Πάνω από 80 % των Ελλήνων και σχεδόν το σύνολο της διασποράς, δεν θέλει το όνομα της Μακεδονίας να το σφετερίζονται τα Σκόπια και οι σύμμαχοί μας κατακτητές. Αυτή λοιπόν την εκπεφρασμένη βούληση του Λαού, οι πολιτικοί μας την παρακάμπτουν, ισχυριζόμενοι ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας την ασκούν οι ίδιοι και η εκλεγμένη κυβέρνηση. Και όταν βρίσκονται σε αδυναμία λογικής απάντησης, κατηγορούν την πλειοψηφία των πολιτών ότι είναι ελληναράδες, ακροδεξιοί, φασίστες, σκοταδιστές και εθνικιστές! Δηλαδή, είναι τόσοι πολλοί οι φασίστες; Και οι Έλληνες έγιναν ξαφνικά εθνικιστές και ακροδεξιοί; Μα αν είναι έτσι, τότε αυτοί που μας κυβερνούν είναι μειοψηφία….Τέτοια ξεφτίλα σκέψης και επιχειρημάτων. Και ποιος τους είπε ότι οι Έλληνες τους ψήφισαν για να δώσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια; Λίγο πριν από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, επικρατούσε στην Ελλάδα το ίδιο με το σημερινό κλίμα.

Οι Έλληνες ήταν ντροπιασμένοι από τον ατυχή πόλεμο του 1879, η χώρα ουσιαστικά ήταν πτωχευμένη και στο έλεος των τοκογλύφων δανειστών συμμάχων της, υπήρχε φτώχεια και πείνα και οι κυβερνήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη ! Από το 1904, ως το 1910 ,μέσα δηλαδή σε 6 χρόνια που ανέλαβε ο Ελ. Βενιζέλος, έγιναν 6 πρωθυπουργοί - κυβερνήσεις !!! Γ.Θεοτόκης, Θ. Δεληγιάννης, Δ. Ράλλης, πάλι ο Γ. Θεοτόκης, πάλι ο Δ. Ράλλης, Κυριακούλης-Μαυρομιχάλης!!! Με λίγα λόγια συνέβαινε ό,τι και τώρα. Ντροπιασμένοι από την τραγωδία της Κύπρου, πτωχευμένοι και στο έλεος των μνημονίων και των ίδιων ακριβώς δανειστών τοκογλύφων εταίρων, με συνεχείς κυβερνήσεις που εκτελούν τις εντολές των ξένων με θρησκευτική ευλάβεια!!! Από το 2010 ως σήμερα είχαμε πέντε πρωθυπουργούς (συν δυο Προέδρους: Παπούλια-Παυλόπουλο) - κυβερνήσεις: Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμένος, Αντ. Σαμαράς -Ε. Βενιζέλος, Α. Τσίπρας!!! Όπως και σήμερα, οι τότε κυβερνήσεις αδρανούσαν στα εθνικά θέματα και είχαν δώσει εντολή στους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό και σε όσους ασκούσαν εσωτερικά καθήκοντα, υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς, να «μη δημιουργούν προβλήματα», δηλαδή, να κάνουν ό,τι έλεγαν οι ξένοι!!! Τι λένε οι σημερινοί; Τα ίδια. Είναι ευκαιρία. Πρέπει να δώσουμε λύση. Το θέλει το ΝΑΤΟ.

Το θέλει η Ε.Ε. Το θέλει η Αμερική. Να δώσουμε το σύνθετο όνομα. Και κανείς, μα κανείς, δεν αναρωτήθηκε: Ωραία. Προτείνουν 5-6 ονόματα. Μάλιστα. Μα δεν υπάρχει και ένα που να μην έχει τη λέξη Μακεδονία; Έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ... Τι σκατά αντικειμενικός και δίκαιος διαπραγματευτής είναι ο Νίμιτς; Όταν ο ελληνικός λαός, από ένστικτο και από πείρα είδε ότι οι κυβερνήσεις του αδρανούσαν και άφηναν απροστάτευτη τη Μακεδονία στις ορέξεις των κομιτατζήδων, ξεσηκώθηκε. Εθελοντές από τη διασπορά, εθελοντές από την Κρήτη, τη Θεσσαλία, τα νησιά, την Ήπειρο, από παντού, έφυγαν στα αντάρτικα της Μακεδονίας με πρώτο τον Παύλο Μελά που άφησε γυναίκα, περιουσία και καλοπέραση και ρίχθηκε στον αγώνα! Και στην Αθήνα, σύλλογοι, σωματεία, εθνικές εταιρείες, εφημερίδες και δημοσιογράφοι, οργάνωσαν τον αγώνα, ύψωσαν τη φωνή και ανάγκασαν τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς να ανοίξουν τα μάτια τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με πολύ δισταγμό…

Ο λαός επομένως ήταν εκείνος που έσωσε τη Μακεδονία. Ο λαός ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον αγώνα. Ο λαός ήταν που θυσιάστηκε για να μη πέσει στα χέρια των Σλάβων ο ελληνικός πληθυσμός, και τα χώματα τα ποτισμένα με αίματα ηρώων… Και τότε, όπως και σήμερα, κατηγορούσαν τον λαό ότι διακατεχόταν από πατριωτικά, εθνικιστικά και ακροδεξιά φρονήματα. Και τότε κατηγορούσαν τον λαό να μη προχωρήσει σε αγώνα γιατί λίγα χρόνια πριν είχαμε ηττηθεί στον πόλεμο του 97….

Το ίδιο δεν γίνεται και σήμερα; Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι εθνικιστές και πατριώτες. Ότι οι Ελληναράδες φταίνε, ψευδώς, για την τραγωδία της Κύπρου. Ότι η υπεράσπιση της εθνικής ιδέας δεν μας συμφέρει επειδή όλοι με φταίξιμο των πολιτικών μας ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία. Και επειδή, με δικό τους φταίξιμο - και όχι του λαού - παρέδωσαν το όνομα, τώρα θέλουν να εκβιάσουν τον λαό να επικυρώσει την προδοσία και να δεχτεί το έγκλημα, για να γλυτώσουν από τις ευθύνες τους…

- Ουδείς εξουσιοδότησε τους πολιτικούς να δώσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

- Το 80% του Λαού λέει όχι στο όνομα Μακεδονία…

- Εδώ και τώρα, εκλογές ή δημοψήφισμα

Ετικέτες: Μακεδονία Δημοψήφισμα Εκλογές ΛΑΟΣ Σωτηρία Κυβερνήσεις