Κανονίστηκε η προδοσία;

kotzias.jpg
0
0
0
s2smodern

«Υπάρχει επιθυμία για εξεύρεση λύσης, θα κάνουμε και άλλες συναντήσεις», ανάφερε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών «Σήμερα κάναμε βήματα. Σε μεγάλο βαθμό έχουμε συμφωνήσει τι θέλουμε για το μέλλον», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά την δίωρη συνάντησή του με τον Σκποπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, όχι σάπιο που έχουν να κερδίσουν και οι δυο πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου. Πρέπει να πάρεις αυτό που είναι κύριο για εσένα και να δώσεις αυτό που είναι κύριο για τον άλλο» τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Ο  Κοτζιάς ανέφερε ότι για την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών που επιθυμεί η Ελλάδα στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητεί παραπάνω εγγυήσεις, αλλά αποσαφήνισε ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα συντάγματα είναι υπεράνω διακρατικών συνθηκών και διμερών συμφωνιών. «Θέλουμε λύση που δεν θα αναπαράγει προβλήματα στο μέλλον, που δεν θα προκαλεί νέες τριβές» σημείωσε. Σύμφωνα με το Νίκο Κοτζιά, «το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, ειδικά στην εξωτερική πολιτική, δεν θυμάμαι να παραπονείται πολύ ο κόσμος γιατί ο υπουργός Εξωτερικών δεν κινείται και δεν λύνει προβλήματα».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά

«Ευχαριστώ τον συνάδελφό μου Νικόλα για την πρόσκληση. Είναι χαρά μου να είμαι ξανά στη βόρεια αυτή χώρα και να έχω κρατήσει και τις υποσχέσεις που έχω κάνει. Είχαμε πει ότι μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο θα έρθουμε να επισκεφθούμε την όμορφη πόλη σας, να ανοίξουμε τη δεύτερη φάση της συμφωνίας σύνδεσης ανάμεσα στη χώρα σας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αιτηθούμε και να υποστηρίξουμε την ένταξή σας στην πρωτοβουλία Ιόνιου-Αδριατικής (σ. Στρατηγική της ΕΕ για το Ιόνιο και την Αδριατική - EUSAIR). Πιστεύω πάρα πολύ στο κοινό μας μέλλον, στην κοινή μας συνεργασία που θα είναι προς όφελος των πολιτών και των χωρών μας και ολόκληρης της περιοχής. Πιστεύω βαθιά, ότι αν μπορέσουμε -και οφείλουμε να μπορέσουμε, και κάναμε σήμερα βήματα- να λύσουμε τα προβλήματα, που δεν τα δημιουργήσαμε ο Νικόλας και εγώ αλλά τα βρήκαμε, και οφείλουμε να τα λύσουμε γιατί αυτό θα βοηθήσει τη φιλία ανάμεσα στους λαούς μας, την καθημερινή επαφή και την οικονομική μας συνεργασία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να συμβάλουμε και οι δύο μας, εννοώ τα κράτη μας, στην ανάπτυξη της οικονομίας όλης της περιοχής. Πιστεύω ότι η υπέρβαση πολιτικών εμποδίων συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Όταν κάποιος ακούει για συνεργασία, ανάπτυξη, συμβιβασμούς και λύσεις για το λαό από τον σύριζα είναι λογικό να ανησυχεί.

Άραγε τι είναι αυτό που συμφώνησε με τον σκοπιανό;

Και τι ακριβώς θέλει για το μέλλον ο Κοτζιάς;

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Κοτζιάςe-genius.gr ...intelligent web software