Τα δεξιά αναχώματα έπιασαν (προεκλογική) δουλειά

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Εθνικού Μετώπου

Προεκλογικό άρωμα, όπως αναμένονταν, είχε ο ανασχηματισμος της κυβέρνησης. Η μη αλλαγή των σημαντικών υπουργών, πλην Βοριδη, και η χρησιμοποιήση πολλών βουλευτών σε θέσεις υφυπουργιων και γραμματεων, δείχνει ότι ο μηχανισμός της ΝΔ πιάνει δουλειά. Δηλαδή ξεκινούν ακόμα περισσότερα ρουσφέτια και διορισμοί ημετέρων ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα γαλάζια παιδιά σε θέσεις που θα τους κάνουν να τρέξουν τον κομματικό μηχανισμό. Επίσης οι μη αλλαγές σε κομβικά υπουργεία όπως το Άμυνας, της Μετανάστευσης και το Υγειας, δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η τραγελαφικη πολιτική αυτής της φιλελεύθερης κυβέρνησης, στους κρισημους για τη χώρα τομείς. Όμως πιο σημαντικές πολιτικά είναι οι αναβαθμίσεις "δεξιών" στελεχών, όπως αυτές του Βοριδη, του Συριγου αλλά και του Θ. Πλευρη.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κιναλ ανύπαρκτα και με εσωτερικές τρίβες, ο Μητσοτάκης βλέπει ότι πρέπει να συγκρατήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του. Αυτούς που ενοχλούνται από την ακατάσχετη ροή μεταναστών, αυτών που θυμώνουν από τους περιορισμούς στις θρησκευτικές ελευθερίες και την υποβάθμιση των εθνικών συμβόλων, αυτούς που δεν θέλουν και άλλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την οργή των ελεύθερων επαγγελματιών, που διαλύονται οικονομικά από τα μέτρα και αποτελούν μια κατηγορία που δεν θα εκφράσει την οργή της ψηφίζοντας αριστερά. Όλα αυτά, δείχνουν την ανάγκη του πατριωτικού κινήματος να εκφράσει την οργή αυτών των ανθρώπων και να τους απεγκλωβίσει από την νουδουλα. Το αν τα "δεξιά" αναχώματα που προαναφέραμε καταφέρουν να συγκρατησουν την πατριωτική ψήφο στο γαλάζιο μαντρί, είναι το μεγάλο στοίχημα της εθνικιστική και πατριωτική πολιτικής.

Αν αυτή ξεφύγει από τις γραφικότητες του παρελθόντος, παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις, όπως χρόνια κάνει το Εθνικό Μέτωπο, τότε θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εφιάλτη των φιλευθερων πολιτικών και των δεξιουληδων συνοδοιπορων τους.