Αντιδράσεις για τις απόψεις Τζήμερου περί υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους

0
0
0
s2smodern

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα από την παρουσίαση του νέου πολιτικού σχηματισμού του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, καθώς ο Θάνος Τζήμερος προχώρησε σε δηλώσεις για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media, καθώς είναι... «καινοτόμες» στον χώρο της δεξιάς. 

Συγκεκριμένα ο Θάνος Τζήμερος τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας: 

«Αλλά όχι να μου επιβάλεις να ονομάζομαι γονέας 1 και γονέας 2 επειδή νιώθεις άσχημα εάν υιοθετήσεις ένα παιδί, διότι δεν είναι αφύσικη κατά τη δικιά μου αντίληψη η ομοφυλοφυλία γιατί είναι ένα φυσικό πράγμα που υπάρχει στον κόσμο»

 

«Αλλά είναι αφύσικο να είσαι γονιός, εφόσον δεν γίνεται (σσ. να κάνεις παιδί), να υιοθετήσεις, κι εκεί δεν έχω ακριβώς την άποψη του Φαήλου (σσ. ο οποίος τάχθηκε κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Μας ενδιαφέρει το συμφέρον του παιδιού. Μας συμφέρει ένα παιδί να πάει σε συνθήκες που θα του προσφέρουν συνθήκες. Αν έχουν εξαντληθεί όλες οι επιλογές των ετερόφυλων ζευγαριών κι έχω να διαλέξω ανάμεσα σε ένα κακό ίδρυμα και σε ένα ομόφυλο ζευγάρι που όμως πληρεί κάποιες προδιαγραφές ποιότητας αισθητικής...»

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στον χώρο της πατριωτικής δεξιάς - που υποτίθεται ότι ανήκει το κόμμα Τζήμερου & Κανιδιώτη- αφού χαρακτηριστικό είναι ότι την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια δεν τη συζητά ούτε η Νέα Δημοκρατία και δεν τόλμησε να την εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ!  

Ίσως, εκφράζοντας αυτές τις απόψεις, ο νέος πολιτικός σχηματισμός Τζήμερου-Κρανιδιώτη έχει ως εκλογική στρατηγική εισόδου στη Βουλή την εξασφάλιση των ψήφων των ομοφυλόφιλων. 

Pronews