Γράφτηκε στις .

Ο Πατριωτικός χώρος, σε μόνιμες εκπτώσεις

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Οι εκπτώσεις ήταν πάντα η ευκαιρία των μαγαζιών να ξεφορτωθούν τα παλαιά προϊόντα τους και τα ρετάλια, δηλαδή τα άχρηστα και όσα πίστευαν ότι δεν πουλάνε πια.

Αυτές οι εκπτώσεις γίνονταν πάντα τις δύσκολες αγοραστικές περιόδους, τότε που "προσφέρεiς" στον κόσμο για να τον κάνεις να νομίζει πως βρήκε ευκαιρία.

Αν μεταφέρουμε τον πατριωτικό χώρο στον κόσμο του  marketing, θα δούμε ότι αυτός βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς εκπτώσεων. Ανακυκλώνει τον εαυτό του, προσφέρει παλαιά πρόσωπα στον κόσμο και ρετάλια.

Δηλαδή κακέκτυπα του εαυτού του, τα οποία στην ουσία δεν τον εκφράζουν αλλά είναι μια λύση ανάγκης. Κάνει μόνιμες εκπτώσεις, σε ιδέες, σε τακτικές, σε πρόσωπα χωρίς να μπορεί ποτέ να φτάσει στο μέγιστο της πολιτικής του έκφρασης. Ακόμα και όταν σημειώνει τις οποίες επιτυχίες του, λες και φοβάται να τις διαχειριστεί, τις απωλεί μόνος του. Γι’ αυτό και τον λεηλατεί κατά το δοκούν η ΝΔ, γι’ αυτό και τον λεηλατούν οι διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες, για να τον πετάξουν στην άκρη μόλις τα συμφέροντα τους το προστάξουν.

Αντί λοιπόν να μαθαίνει από τα λάθη του, λάθη μόνο ο Θεός δεν κάνει, επιμένει σε μια ενδοσκοπική  λύση που την ονομάζει "ένωσή". Μια ένωσή που δεν προσδιορίζεται, δεν οριοθετείται αλλά απλά παρουσιάζεται ως λύση προς πάσα νόσο και κάθε μαλακία. Ένωσή προσώπων, κομμάτων, παραγόντων, μεσαζόντων, ομάδων, νέων και γερόντων. Χωρίς ιδεολογία, χωρίς τακτική, χωρίς στόχο, κάτι σαν σούπα χωρίς νερό, μόνο με προϊόντα που πωλούν τον εαυτό τους.

Και επειδή πάλι έχει ξεκινήσει μια τέτοια κουβέντα αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ήρθε ο καιρός να βρούμε αυτά που μας χωρίζουν. Όχι αυτά που δήθεν μας ενώνουν.

Καλή η κριτική στα εθνικά θέματα αλλά όχι με την πρώτη ευκαιρία να στηρίζουμε ΝΔ, για το καλό, δήθεν της πατρίδας. Καλή η κριτική στην μετανάστευση αλλά στην ολότητα της, όχι μόνο αυτή που ενοχλεί τις "φιλελεύθερες αξίες". 

Γι αυτό λοιπόν πριν, πολύ πριν, μιλήσουμε για "ένωσή" ας ξεκαθαρίσουμε το τι και με ποιον.

Κανείς δεν ήρθε στην πολιτική από παρθενογέννηση και κάνεις δεν απαλλάσσεται  από αμαρτίες με μια απλή αλλαγή σχήματος η με μια πολιτική μεταγραφή. Η ένωση γίνεται στην πράξη, στην ειλικρινή διάθεση, στους αγώνες και κυρίως όταν έχει νόημα ουσίας και δεν είναι η ευκαιρία για να παραγοντίζουν κάποιοι αενάως.