100.000 διαδήλωσαν υπέρ του Τραμπ

0
0
0
s2smodern

Πέντε άνθρωποι που συμμετείχαν σε πορεία υποστηρικτών του Τραμπ στην Ουάσινγκτον τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά από μαχαίρι και ένας από σφαίρα. Τα επεισόδια έγιναν στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν το Σάββατο με αίτημα «άλλα τέσσερα χρόνια» προεδρίας Τραμπ εν μέσω αναπόδεικτων καταγγελιών για «μαζική νοθεία» στις προεδρικές εκλογές περισσότερο από έναν μήνα μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

100.000 περίπου Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν στη Freedom Plaza, μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο και ζητούσαν άλλη μία τετραετία με τον Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα ακροαριστεροί και ΑΝτίφα με χρήση ακόμα και μαχαιριών προσπάθησαν να σπάσουν τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια.

Συμπλοκές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές. Το Σάββατο, το βράδυ, η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) ανακοίνωσε μέσω του Twitter μια σύλληψη για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις κοντά στο κτήριο του Καπιτωλίου της πολιτείας στην Ολύμπια.