"Κίνημα Πλεύρη": Αναγκαία όσο ποτέ η κοινή κάθοδος στις εκλογές

0
0
0
s2smodern

Οι εξελίξεις στον πατριωτικό χώρο, η πρόταση που κατατέθηκε και οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων

Ήρθε η ώρα. Ή τώρα ή ποτέ. Έτσι, όπως εξελίσσονται τα γεγονότα τόσο με την αδυναμία της ΝΔ να δώσει λύση στα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα που ανακύπτουν, όσο και με την πρωτόδικη καταδίκη και φυλάκιση 50 πρώην βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για πατριωτικό και εθνικιστικό χώρο θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή και να γίνουν έστω κάποιες συμμαχίες για κοινό ψηφοδέλτιο. Το γιατί δεν έγινε αυτό μέχρι τώρα είναι λίγο πολύ γνωστό, το έχουμε γράψει πολλάκις και ήταν και κάτι που τόνισε και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος στην συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο.

Τα κόμματα πολλά, οι προσωπικότητες πολλές, οι φορείς πολλοί, οι διαφορές; Πολλές, αλλά μάλλον έχει έρθει η ώρα να μπουν τα προσωπικά και οι ιδεολογικές διαφορές στην άκρη και να οδηγηθεί ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος στην πολυσυζητημένη ένωση. Σε πρώτη φάση να κάτσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, να βρεθούν τα σημεία που συμφωνούν και δεν είναι άλλα από την απελευθέρωση του έθνους και τον αγώνα για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια. Και σε δεύτερο βαθμό να προχωρήσει η συμφωνία για το πως θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκλογική συσπείρωση πατριωτών και εθνικιστών. Μόνο έτσι μπορεί να διασωθεί ο χώρος και κατ’ επέκταση και η Ελλάδα! Σε αυτό συγκλίνουν όλοι μα όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, κανένας δεν έχει ισχυριστεί ότι είναι αντίθετος στην ένωση, αλλά όλο κάτι γίνεται και δεν προχωράει. Το καταστροφικό θα ήταν να φτάσουμε στις εκλογές, που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι πρόωρες, και να υπάρχουν δύο ή και τρία διαφορετικά πατριωτικά σχήματα, όπως έγινε με τις Ευρωεκλογές του 2019 και το Βατερλό ποσοστών που αποκόμισαν αυτά. Θυμίζουμε, ότι με μια πρόχειρη πρόσθεση, την οποία έχει παρουσιάσει και ο Τάσος Συμιγδαλάς στην εκπομπή του, το εκλογικό ποσοστό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπολογίζεται γύρω στο 15%, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία να υπολογίσουμε και την δυναμική που αποκτάται από ένα συμπαγές σχήμα.

Πόσοι, όμως, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ένα τόσο μεγάλο αλλά πολύ σημαντικό βήμα; Αμέσως, μετά την απόφαση του δικαστηρίου την 7η Οκτωβρίου, αυτός που κυρίως έθεσε στον δημόσιο διάλογο των πατριωτών την περιβόητη ένωση είναι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μέσω του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Τάσου Συμιγδαλά απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, και όταν λέμε προς όλους το εννοούμε, για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Ζωγράφος – στέλεχος της ΕΛΑΣΥΝ – τόνισε ότι η κοινή κάθοδος είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η εθνικιστική παρουσία στις εκλογές, σε περίπτωση που γίνει ακόμη ένα συνταγματικό πραξικόπημα και με μια τροπολογία αφαιρεθούν τα εκλογικά δικαιώματα των καταδικασμένων, παρότι δεν προβλέπεται αυτήν την στιγμή από την νομοθεσία.

Σύμφωνα τώρα με τις δικές μας πληροφορίες η πλευρά της ΕΛΑΣΥΝ και του Γιάννη Λαγού έχει καταθέσει σε φορείς ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Ποια είναι αυτή; Συμφωνία για εκλογικό σχηματισμό – με όνομα αποδεκτό από όλους – και θα συμπεριλάβει αρχικά όλους τους πατριώτες και εθνικιστές απ’ όλα τα κόμματα. Η προϋπόθεση που έχει τεθεί είναι ότι κανένας σχηματισμός δεν θα χάσει την αυτοτέλεια του, δεν θα χρειαστεί να βάλει λουκέτο, αλλά θα συνεχίσει κανονικά την δράση του. Ο εκλογικός σχηματισμός αυτός θα έχει επικεφαλής τον Κώστα Πλεύρη, καθώς είναι ένα πρόσωπο ευρείας αναγνωρισιμότητας και κοινής αποδοχής από τον εθνικιστικό χώρο. Ο κ. Πλεύρης θα οδηγήσει το σχήμα μέχρι τις εκλογές και όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν θα βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές. Μία άλλη πηγή μας ανέφερε ότι ίσως του γίνει αντιπρόταση να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές αλλά στην Α Αθηνών, απέναντί δηλαδή από τον γιο του. Όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν σε περίπτωση που οδηγηθούν οι πατριώτες σε συνέδριο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να απαντήσουν πρώτα στην πρόταση της ΕΛΑΣΥΝ. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από κάποιον φορέα μέχρι τώρα και όπως αποκάλυψε ο κ. Συμιγδαλάς οι απαντήσεις θα έρθουν στην δημοσιότητα για να ενημερωθεί ο κόσμος ποιος θέλει την ένωση και ποιος όχι.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι μέχρι στιγμή έχουν γίνει κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στην ΕΛΑΣΥΝ και το Εθνικό Μέτωπο, καθώς και μια κοινή δράση στα Καμίνια του Πειραιά, αλλά και διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ΕΛΑΣΥΝ και στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις και ίσως και επίσημες ανακοινώσεις για την πρώτη συμφωνία πάνω σε αυτήν  την σκέψη. Ο κ. Λαγός με τον κ. Πλεύρη έχουν βάλει πλάτη κυριολεκτικά, έχουν έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου, έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν περισσεύει, όλους τους χρειάζεται η πατρίδα αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά θα πρέπει να αφήσουν εγωισμούς και προσωπικές εμπάθειες στην άκρη! Λέτε να τα καταφέρουν;