Νέα αύξηση στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση

sintaxiouxoi_aftodioikisi.jpg
0
0
0
s2smodern

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο συνταξιοδοτικό.

Αυτό καθώς οι γεννήσεις είναι λίγες με αποτέλεσμα οι πληθυσμός να γερνάει και να αυξάνεται το ποσοστό των συνταξιούχων ως προς τους εργαζόμενους. Σε βάθος χρόνου, ως το 2070 οι προβλέψεις λένε ότι θα αντιστοιχούν 63 συνταξιούχοι σε κάθε 100 εργαζόμενους, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι αδύνατη η καταβολή συντάξεων. Έτσι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Καθώς λοιπόν δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης συντάξεων ή αύξησης των κρατήσεων δεν τίθεται αφού θεωρείται ότι δεν λειτουργεί, πάμε στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το όριο είναι στα 67 για πλήρη σύνταξη και τα 62 έτη για την πρόωρη. Μια πιθανή αύξηση θα πάει το όριο για την πλήρη σύνταξη στα 70, κάποιοι αναφέρουν τα 70 και 10 μήνες, ενώ ίσως υπάρξει και πλήρης κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ή μεγάλη αύξηση του ορίου (πέντε ή και περισσότερα έτη). Οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν στο 2070, το αντίθετο, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να γίνουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αφορούν όλους τους εργαζόμενους που σήμερα είναι κάτω από τα 60.

Το δημογραφικό πρόβλημα των Ελλήνων είναι υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τον πολιτισμικό μαρασμό έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στο να μην κάνουν παιδιά, να μην έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς οικογένειας και να οδηγείται το ένδοξο Έθνος των Ελλήνων σε αφανισμό.

 

Ετικέτες: Ελλάδα Συνταξιούχοι Εργαζόμενοι Δημογραφικόe-genius.gr ...intelligent web software