Με click away το λιανεμπόριο, ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

0
0
0
s2smodern

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία (που δεν πωλούν άλλα είδη εκτός από βιβλία), όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για τα κομμωτήρια θα ισχύει διευρυμένο ωράριο και ραντεβού από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, καθώς και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για τα βιβλιοπωλεία αποφασίστηκε ότι το ανώτατο όριο πελατών σε καταστήματα έως 100 τ.μ. θα είναι τέσσερις ή ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. Το sms για μετάβαση σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ή «click away» είναι ο αριθμός 2. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, προβλέπεται η συνέχιση της αναστολής, ενώ θα επιστρατευθεί η μέθοδος «click away». «Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας του (click away)» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είναι το «click away»

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής, ο καταναλωτής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Για τις εκκλησίες αναφέρθηκε ότι θα λειτουργήσουν μόνο Χριστούγεννα και Θεοφάνια με περιορισμένο αριθμό πιστών (9 άτομα στις εκκλησίες και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς).

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύει από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Όσον αφορά σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, αποφασίστηκε να τίθενται σε καραντίνα για τρεις ημέρες.