ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ, ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ!

0
0
0
s2smodern

Σάλος έχει προκληθεί από την βόλτα αναψυχής και άθλησης που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα, όπου φωτογραφήθηκε χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με ακόμα πέντε άτομα, που βρίσκονταν στο βουνό κάνοντας μότο κρος. Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε πως πράγματι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Πάρνηθα την Κυριακή και επιχείρησε με αστείες δικαιολογίες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο το νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας , και που δείχνει την Μαρέβα Μητσοτάκη να δοκιμάζει τις ικανότητές της στο μότο κρος, αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Παράβαση 1η: Δεν φοράει κανένας μάσκα. Ουδείς στη φωτογραφία ή στο βίντεο, φοράει μάσκα. Ούτε καν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνη τη στιγμή κανένας δεν αθλείται.

Παράβαση 2η: Συνωστισμός. Στη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύθηκε πρώτη, εμφανίζονται έξι τουλάχιστον άτομα αγκαλιασμένα να φωτογραφίζονται, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράβαση 3η: Απαγορεύεται η άθληση για πάνω από τρία άτομα. Είναι προφανές πως πρόκειται για σχεδόν δέκα άτομα, που δεν κρατούν αποστάσεις ακόμα και όταν αθλούνται.

Παράβαση 4η: Η Μαρέβα Μητσοτάκη οδηγά μηχανή μεγάλου κυβισμού φορώντας ακατάλληλο κράνος ποδηλάτου.

Παράβαση 5η: Απαγορεύεται εντός του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας τέτοιου είδους κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα ο Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού προβλέπει πως απαγορεύεται «η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ' όλους τους δρόμους».

Αλήθεια, πόσες χιλιάδες ευρώ θα έφταναν τα παραπάνω πρόστιμα, εάν κάποιος ήλεγχε το πρωθυπουργικό ζεύγος και την παρέα του;

Για μία ακόμη φορά η οικογένεια Μητσοτάκη ξεπερνά κάθε όριο του παρελθόντος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξεπεράσει προ πολλού.  Δεν έφτανε η συνάντηση με μοτοσυκλετιστές στην Πάρνηθα και η φωτογράφισή του μαζί τους αλλά και το «τουρ κορωνοϊού» στην Αττική, όπου φωτογραφιζόταν χαμογελαστός με όποιον συναντούσε στον δρόμο του και κυριολεκτικά αδιαφορούσε για τα μέτρα προστασίας. Σε όλα αυτά δεν είναι μόνος του, αφού για μία ακόμη φορά η σύζυγός του, Μαρέβα Γραμπόφσκι Μητσοτάκη ξεπερνάει και αυτή τα όρια. Πρόσφατο κατόρθωμά της, η συνέντευξη στους Financial Times όπου μας εξηγούσε εκτός τόπου και χρόνου τα αγαθά του πλούτου, της καλής ζωής και πόσο διαφέρει από τον μέσο Έλληνα την ψήφο του οποίου ζητά. Αλλά και αυτή την επίδειξη πλούτου, εν μέσω πανδημίας, την ξεπέρασε και πάλι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά δεν κάνει επίδειξη πλούτου αλλά προφανώς δείχνει πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει στη χώρα. Έχουν ανακοινωθεί 100 νεκροί. Ο Μητσοτάκης κάνοντας (κατά)χρηση του αξιώματός του ως πρωθυπουργός βρίσκεται στην Πάρνηθα. Όχι για να κάνει κάτι στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αλλά για να κάνει ποδήλατο ξένοιαστος. Συναντιέται με πολίτες, φωτογραφίζεται μαζί τους χωρίς μέτρα προστασίας γελάει και δείχνει εμφανώς ότι δεν τον απασχολεί τίποτε άλλο παρά μόνον η διασκέδασή του.. Στη συνέχεια η σύζυγος, παίρνει μία από τις μηχανές και κάνει επιδεικτικά τη βόλτα της.