Στην Ιαπωνία οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τους θανάτους από Covid-19 για το 2020

0
0
0
s2smodern

Στην Ιαπωνία μέσα στον Οκτώβριο αυτοκτόνησαν περισσότεροι άνθρωποι από εκείνους που έχασαν τη ζωή τους όλο το 2020 εξαιτίας της πανδημίας. Και οι γυναίκες είναι εκείνες που υποφέρουν περισσότερο. Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα;

Η Eriko Kobayashi έχει κάνει τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες αυτοκτονίας.
Την πρώτη φορά ήταν μόλις 22. Παρότι είχε δουλειά πλήρους απασχόλησης στις εκδόσεις, δεν είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς της. «Ήμουν πολύ φτωχή», λέει η Kobayashi, η οποία μετά την απόπειρα πέρασε τρία χρόνια στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Στα 43 πλέον, έχει γράψει βιβλία για τον αγώνα της με την ψυχική ασθένεια και έχει μια σταθερή δουλειά σε μια ΜΚΟ. Ωστόσο ο κορωνοϊός την έχει κάνει να αισθάνεται και πάλι το άγχος του παρελθόντος.
«Ο μισθός μου έχει περικοπεί και δεν μπορώ να δω το φως στο τέλος του τούνελ», λέει. «Αισθάνομαι συνεχώς την αγωνία ότι θα επιστρέψω και πάλι στη φτώχεια».
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πανδημία μπορεί οδηγήσει σε κρίση ψυχικής υγείας. Η μαζική ανεργία, η κοινωνική απομόνωση και το άγχος πλήττουν τους ανθρώπους ανά τον πλανήτη.

Στην Ιαπωνία, τα επίσημα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι τον Οκτώβριο οι αυτόχειρες ήταν περισσότεροι από τα θύματα του κορωνοϊού όλης της χρονιάς μέχρι σήμερα. Τον προηγούμενο μήνα 2.153 στην Ιαπωνία έθεσαν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Μέχρι την Παρασκευή, o συνολικός αριθμός θυμάτων του κορωνοϊού ανερχόταν σε 2.087 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.