Δήμαρχε Αθηναίων, έκανες την πόλη Μπαγκλαντές!

0
0
0
s2smodern

Το 25% του πληθυσμού της Αθήνας είναι αλλοδαποί και το 40-55% των μαθητών στα σχολεία μουσουλμάνοι!

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

 

Η είδηση μας ξάφνιασε! Αλλά και ήταν άκρως αποκαλυπτική, αφού στον τομέα της μετανάστευσης επικρατεί πλήρες σκότος. Έκπληκτοι ακούσαμε και είδαμε στα δελτία ειδήσεων πως μειώθηκαν οι αλλοδαποί που φιλοξενούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έγινε σημαντική αποσυμφόρηση. Και στη νέα δομή που έγινε στη Λέσβο μετά την καταστροφή του στρατοπέδου της Μόρια, φιλοξενούνται πλέον 7.500! Οι συνάδελφοι του γραφείου τύπου του υπουργείου της Μεταναστευτικής Πολιτικής, πολύ ευγενικά και αποτελεσματικά με ενημέρωσαν πως ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ζούσαν στα 5 νησιά του Αν. Αιγαίου, περίπου 42.000 αλλοδαποί, που ζητούσαν άσυλο, αυτοί μειώθηκαν ως προχθές στις 18.000  ! Που σημαίνει πως η μείωση δεν παρατηρήθηκε μόνο στη Λέσβο, αλλά ήταν ανάλογη σε όλα τα νησιά. Αν συμβαίνει, όμως, αυτό, μοιραία αναρωτιέται ο μέσος Έλληνας πολίτης, πού πήγαν οι χιλιάδες αυτοί αλλοδαποί, αφού δεν βρίσκονται στα νησιά;

Η απάντηση είναι εύκολη για όσους κατοικούν στην Αθήνα και στις γύρω από τις δομές που στήθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας! Πού αλλού λοιπόν μπορεί να πήγαν εκτός από τα σημεία αυτά; Οι κάτοικοι του αθηναϊκού κέντρου γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην πλατεία Βάθη, στην πλατεία Θεάτρου, στην Σοφοκλέους, στην Κουμουνδούρου και στα ξενοδοχεία που υπάρχουν εκεί. Είναι ανεξέλεγκτα γεμάτα από αλλοδαπούς που ζουν μέσα στη βρωμιά και τον συγχρωτισμό χωρίς να τηρούνται τα πρωτόκολλα δημόσιας υγιεινής. Αν προχωρήσει κανείς στην πλατεία Βικτωρίας, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην πλατεία Αμερικής και στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια, θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πατησίων και σε άλλους δρόμους και στην περιοχή των Εξαρχείων. Με λίγα λόγια το κέντρο των Αθηνών θυμίζει το Μπαγκλαντές ! Και για να είναι και αισθητικά το περιβάλλον ταιριαστό με τους νέους κατοίκους, ο δήμαρχος Αθηναίων φρόντισε να φυτεύσει φοίνικες, ώστε οι ασιατοαφρικανοί φιλοξενούμενοι να νιώθουν οικεία στο δικό τους φυσικό περιβάλλον!!!

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία της ΕΛΑΣ, το 25% των κατοίκων της πόλης των Αθηνών είναι αλλοδαποί, είτε νόμιμοι είτε παράνομοι. Αυτό φαίνεται άλλωστε στους δρόμους και ειδικότερα στα σχολεία, όπου κυριαρχούν τα ξένα ονόματα. Άλλωστε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως φρόντισε να μην υπάρχουν τέτοια στοιχεία στα σχολικά έγγραφα αφού όλα εκεί είναι ένας αχταρμάς Βαβέλ! Πού είναι ο συχωρεμένος αριστερός παγκοσμιοποιητής Κουνελάκης που είχε όραμα και επεδίωκε να δει τη χώρα μας μια πολυπολιτιστική χώρα; Και πόσο περήφανος πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φιλοδοξεί να μπολιάσει-όπως δήλωσε ο ίδιος-την κοινωνία με τους ξένους για να δει το όραμα του Κουναλάκη στην πράξη; Δεν αναφέρομαι στις προτροπές του μητροπολίτη Άνθιμου της Αλεξανδρούπολης, που προέτρεπε τις Θρακιώτισσες να νυμφεύσουν -παντρέψουν τα παιδιά τους με μουσουλμάνους για να δει επί τέλους γεμάτα με παιδιά τα σχολεία της περιοχής του!!! Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, σε λίγα μόλις χρόνια οι αλλοδαποί θα αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού.

Οι αρμόδιοι υπουργοί για την μετανάστευση, Μηταράκης και Κουμουτσάκος, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Αποσυμφόρησαν σχετικώς τα νησιά του Αιγαίου και επιβάρυναν τις τοπικές κοινωνίες στο εσωτερικό της χώρας, ιδίως στην πρωτεύουσα, όπου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης είναι πλέον δήμαρχος των αλλοδαπών και όχι των Αθηναίων! Οι αλλοδαποί που έρχονται από τα νησιά προστίθενται στους υπάρχοντες και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην Αθήνα δημιουργώντας αφόρητη κατάσταση ιδιαίτερα στις γειτονιές που ανέφερα προηγουμένως. Πολλοί αναγνώστες μου από τις συνοικίες της Αθήνας μου τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους ζητώντας να συμπαρασταθούμε στην αγωνία τους. Άλλωστε μόλις πρόσφατα δημοσκόπηση που έγινε, βεβαιώνει πως το 70% των Αθηναίων ενοχλείται από τους αλλοδαπούς. Οι ανεξέλεγκτοι αλλοδαποί κυκλοφορούν ανάμεσά τους άνεργοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, βρώμικοι χωρίς χαρτιά οι περισσότεροι και με προσωρινό διαβατήριο ορισμένοι διαρκείας 6 μηνών, χωρίς να γνωρίζει κανείς πού κοιμούνται και πού έχουν μια μόνιμη ή προσωρινή στέγη. Λίγοι κατορθώνουν και φεύγουν στο εξωτερικό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ασχολούμενος με αλλότρια δεν ελέγχει την κατάσταση και προσπαθεί να κουκουλώσει τα πράγματα χωρίς επιτυχία. Οι αλλοδαποί μεταφέρονται σε διάφορες δομές, παλιά κτίρια ή σε διαμερίσματα που προσφέρει ο Δήμος και η Διεθνής Αρμοστεία σε συνεργασία με τις επίσης ανεξέλεγκτες και ύποπτες ΜΚΟ, ή στη δομή του Ελαιώνα. Εκεί φιλοξενούνται γύρω στους 3.500 αλλοδαποί και οι διερχόμενοι από την πλατεία Βικτωρίας! Παρόλα αυτά ο Κώστας Μπακογιάννης είναι αποφασισμένος να την κλείσει μόλις αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης του Βοτανικού. Ως τότε όμως οι αλλοδαποί παραμένουν κοινωνικό πρόβλημα και αιτία μετάδοσης του ιού, αριθμούς και ποσοστά του οποίου κρύβουν οι αρμόδιες αρχές, όπως και δεν λένε τίποτε για το πόσοι από αυτούς βρίσκονται στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Και βεβαίως χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση-γιατί είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα-οι φορολογούμενοι πολίτες θα ήθελαν να μάθουν πόσο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τη φιλοξενία αυτή και πόσο περιορίζει τον αριθμό των κρεβατιών και των ΜΕΘ, η χρήση τους από τους αλλοδαπούς. Όσο όμως κι αν προσφέρεται πλήρης περίθαλψη στους αλλοδαπούς, και όσο κι αν θέλουμε να υπάρχει ίση μεταχείριση και φροντίδα, οι αρχές τους αντιμετωπίζουν μεροληπτικά υπέρ αυτών. Ουδείς από αυτούς τιμωρείται για παράβαση των νόμων, ουδείς παίρνει πρόστιμο για παράνομη κυκλοφορία και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε αντίθεση με τα 300άρια που πέφτουν βροχή στους Αθηναίους πολίτες!

Κέντρο των αλλοδαπών είναι η Κυψέλη και ιδιαιτέρως η πρώην δημοτική αγορά της Φωκίωνος Νέγρη όπου γίνεται υποδοχή, διαλογή και εγκατάσταση αλλοδαπών. Αυτήν την αξιοποίησε ο προηγούμενος δήμαρχος Γ. Καμίνης και τώρα συνεχίζει να την χρησιμοποιεί και ο Κώστας Μπακογιάννης, καθιστώντας την κέντρο συνάντησης και συνεργασίας των ΜΚΟ που κατευθύνουν τους αλλοδαπούς. Τα γύρω οικήματα και διαμερίσματα, τα μικρά ξενοδοχεία και τα άλλα κτίρια που προσφέρονται είναι πλέον ο τόπος εγκατάστασης και κατοικίας των αλλοδαπών. Και οι παραδοσιακοί γείτονες πλέον αναγκάζονται από την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί εκεί και από την αυξημένη εγκληματικότητα να εγκαταλείπουν τον τόπο που έζησαν μια ζωή! Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων, τα ενοίκια πέφτουν συνεχώς και τα άδεια διαμερίσματα νοικιάζονται αμέσως από αλλοδαπούς που παραδόξως έχουν μετρητά για να το κάνουν. Ουσιαστικά λένε οι μεσίτες γίνεται αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με ασιάτες και αφρικανούς! Φαίνεται πως οι ΜΚΟ, διάφορες άλλες κινήσεις οργανώσεων αλλά και το ίδιο το ελληνικό κράτος χορηγεί οικονομικά βοήθημα, που στέκονται στην ουρά των ΑΤΜ για να τα εισπράξουν, ενώ κανείς από αυτούς δεν συμμετέχει στα βάρη και στη φορολογία των Ελλήνων πολιτών, καλυπτόμενοι από μια ιδιότυπη κοινωνική και άνιση μεταχείριση!

Παρόλα αυτά, οι ξένοι αφέντες του τόπου δεν είναι ικανοποιημένοι από την μεταχείριση αυτή και ζητούν καταγγέλλοντας περισσότερα! Με μια έκθεση της επιτροπής κατά των βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον Έβρο, στα νησιά και σε πολλές περιοχές της χώρας, σχετικά με την φιλοξενία των αλλοδαπών. Αντιπροσωπεία της επιτροπής αυτής επισκέφθηκε διάφορες δομές και διαπίστωσε ότι σε πολύ μικρούς χώρους φιλοξενούνται υπεράριθμοι αλλοδαποί, γυναίκες, που ορισμένες είναι εγκυμονούσες, μικρά παιδιά και προβληματικά άτομα. Ενδεικτικά ανέφεραν πως σε ένα κελί των 42 τμ φιλοξενούνταν 43 άτομα ενώ σε ένα άλλο 32 τμ κρατούνταν 52 αλλοδαποί!!! Δεν υπήρχε αρκετός φυσικός φωτισμός, δεν υπήρχε θέρμανση, ούτε κρεβάτια ή στρώματα. Και οι αλλοδαποί ήταν ξαπλωμένοι πάνω σε κουβέρτες ή χαρτοκιβώτια! Η επιτροπή σημείωσε επίσης  πως παρά την φροντίδα που επιδείχθηκε σε πολλά ασυνόδευτα παιδιά, εντούτοις υπάρχουν ακόμη πολλά ανήλικα που διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που δείχνει ευαισθησίες στον καλλωπισμό της πόλης και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, φαίνεται πως ως τώρα δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα όπως θα έπρεπε και σήμερα η Αθήνα δεν είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ονειρεύεται αλλά παρουσιάζει μια εικόνα ασιατικής χώρας που προσλαμβάνει τα στοιχεία του μουσουλμανισμού, αφού τόσο στο επίσημο νεο-εγκαινιασθέν τέμενος όσο και σε άλλα 120 παράνομα τζαμιά συγκεντρώνονται ανεξέλεγκτα πλήθη μουσουλμάνων για να προσευχηθούν. Και εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Από την μια εξαντλείται η αυστηρότητα τήρησης των μέτρων προστασίας από τον covid στη νεολαία και στους γηγενείς και την ίδια στιγμή ο ιός μεταδίδεται αστραπιαίως από τις δομές, τα τζαμιά και τα πολυσύχναστα στέκια συναθροίσεων των αλλοδαπών! Ουδείς όμως μεγαλοδημοσιογράφος (τρομάρα τους) και κανένα συστημικό κανάλι δεν αναφέρεται στα φαινόμενα αυτά, ούτε και ενημερώνεται ο κόσμος για το τι γίνεται στην πραγματικότητα. Όλοι μας λένε στα σχετικά ρεπορτάζ (ο Θεός να τα κάνει) πόσες ΜΕΘ είναι γεμάτες, πόσοι πεθαίνουν και πόσα κρούσματα έχουμε. Ακούσατε από κανέναν να σας ενημερώνει ποια κατάσταση επικρατεί στις δομές; Πόσοι αλλοδαποί είναι στα νοσοκομεία; Πόσα κρούσματα υπάρχουν ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες; Τσιμουδιά. Πλήρης συσκότιση και παραπληροφόρηση!