Σήμερα ο Αμβρόσιος, αύριο εσύ….

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

---Το νομικό πλαίσιο που ισχύει μέσα στην ΕΕ αποπνέει ολοκληρωτισμό και αυτοαναιρεί τη δημοκρατία…

---Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο ο πολίτης που εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του !

---Πριν από τον Αμβρόσιο θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο Απόστολος Παύλος που κρίνει πως όσοι ασχημονούν είναι ΑΞΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ….

΄Εχω πει κατεπανάληψη ότι ορισμένοι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή, οι ανεξάρτητες αρχές που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο αναπάντεχα, ο νόμος του Πεπονή,ο γνωστός ως ΑΣΕΠ, οι Μ.Κ.Ο. και αρκετές φορές τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, ακυρώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα και ενισχύουν επιβεβαιωτικά, ότι μας κυβερνούν δυνάμεις που είναι ανεξέλεγκτες και περιγράφονται μόνον σε συνωμοσιολογικά σενάρια και προφητείες, που μας οδηγούν δυστυχώς πολλά- πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές σκοταδισμού και ολοκληρωτικής νοοτροπίας… Αφορμή για το σημερινό σημείωμα μου έδωσε ο καλός συνάδελφος και φίλος Γιάννης Τριάντης, στο Documento της 18.3.18, ένας δημοσιογράφος από τους λίγους που έμειναν με ελεύθερη και συνεπή ‘άποψη, άσχέτως σε ποια εφημερίδα γράφει κατά καιρούς,και εύλογα αναρωτιέται που πηγαίνουμε….

<Για ποια Ευρώπη ρε γαμώτο…> ρωτάει με αγωνία και καταλήγει στο δυσάρεστο συμπέρασμα ότι <τέτοιοι νόμοι (αντιρατσιστικοί) είναι νόμοι φασιστικοί, διότι λογοκρίνουν και φιμώνουν διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικό πλαίσιο με πρόσχημα την καταπολέμηση του ρατσισμού την προστασία των μειονοτήτων κλπ> Όμως ο διακεκριμένος συνάδελφος δεν περιορίζεται μόνον στον καταγγελτικό λόγο, αλλά έχει και θέση κρυστάλλινη και άκρως δημοκρατική. Η απάντηση -λέει- <μιας δημοκρατικής κοινωνίας σε όσους την επιβουλεύονται δεν μπορεί να γίνεται με τα όπλα που εκείνοι χρησιμοποιούν.Δηλαδή την απαγόρευση και τη φίμωση...Μια δημοκρατική κοινωνία , ευρύστερνη και ανεκτική, δεν φοβάται ούτε τις χυδαιότητες των φαιών ,ούτε τις ύβρεις και τον οχετό του λόγου τους….Η δημοκρατία δεν θεσπίζει τρομοκρατημένη φαιούς νόμους, δήθεν για να προστατευτεί…> Πως φθάσαμε όμως σε αυτό το σημερινό κατάντημα ώστε η δημοκρατική έκφραση να γίνεται κατ ευφημισμόν; Πως αφήσαμε προοδευτικά να χτιστεί γύρω μας ένα τείχος ολοκληρωτισμού στο όνομα δήθεν του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενωμένης δημοκρατικής Ευρώπης ; Πως δημοκράτες εμείς πολεμήσαμε τις δυναστείες και σήμερα προσκυνούμε ντόπιους και ξένους ολιγάρχες με τον ιδιωτικό στρατό τους;

Πως γίναμε επιλήσμονες του χρέους μας και καταρρακώσαμε την ηθική και την εντιμότητα του κρατικού μας φορέα παραδεχόμενοι τον άκρατο κομματισμό, ώστε να τον θεωρήσουμε αφερέγγυο και να αναθέσουμε τους διορισμούς με τον ΑΣΕΠ σε ανεξάρτητη αρχή; Πως η δημοκρατική μας ευαισθησία επέτρεψε τη δημιουργία ανεξάρτητων αρχών που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τη βούληση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης; Πως αφήσαμε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο νομικό και δικαιακό μας πολιτισμό εν ονόματι της δικαιοσύνης, να αναιρούνται κυβερνητικές αποφάσεις που εκτελούνται στο όνομα του Λαού; Πως ανεχόμαστε να λειτουργούν ουσιαστικά ανεξέλεγκτα Μ.Κ.Ο ξένες και εγχώριες και να ιδιοποιούνται ενέργειες, καθήκοντα και υποχρεώσεις του κράτους; Και το κυριότερο: πως φτάσαμε στο σημείο να νομοθετούμε νόμους που περιορίζουν τη δημόσια έκφραση και την ελευθεροτυπία ;Σε ποια θέση της αξιακής μας κλίμακας βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε ποια η ελευθεροτυπία και η έκφραση γνώμης; Η ελευθεροτυπία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα; Γιατί λοιπόν να υπάρχει νόμος που να ελέγχει την έκφραση και τη διατύπωση γνώμης στο όνομα του αντιρατσισμού, όταν ρητώς το Σύνταγμα , χωρίς περιορισμό, επιτρέπει την ελευθερία του λόγου; Σήμερα λοιπόν με τον αντιρατσιστικό νόμο, τυπικά και ουσιαστικά , τίθεται σε περιορισμό έκφρασης όχι μόνον ο δημόσιος λόγος του πολίτη μέσω των ΜΜΕ και του Τύπου, αλλά ολόκληρη η κουλτούρα και η λαϊκή μας κληρονομιά και παράδοση. Και πρωτίστως η Εκκλησία. Δεν είναι το πρόβλημα αν το δικαστήριο αθώωσε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Το ίδιο θα ίσχυε και αν τον καταδίκαζε. Δεν ζούμε σε καθεστώς Ιεράς Εξέτασης για να βάζουμε στην πυρά όποιον διατυπώνει καινά δαιμόνια.

Αν χθες ήταν ο Αμβρόσιος, αύριο μπορεί να είναι ένας από σας!!! Που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο ολοκληρωτισμός και η αυτοακύρωση της δημοκρατίας; Μπορούμε να μιλούμε για δημοκρατική Ευρώπη και ευρωπαϊκό κεκτημένο, όταν φαλκιδεύεται το δικαίωμα έκφρασης, φτωχοποιείται η κοινωνία εν ονόματι της σταθερότητας του ευρώ, λεηλατείται ο εθνικός πλούτος, υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία και βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία των πολιτών; Το έχω γράψει και άλλη φορά, ότι αν η εξουσία θέλει να είναι συνεπής στο θέμα αυτό, θα πρέπει να καταργήσει όλα τα έθιμα που έχουν σαφή ρατσιστικά στοιχεία. Θα πρέπει να αλλάξει τις συμπεριφορές κοινωνικών ομάδων, περιοχών, χωριών και πόλεων που σαφώς ξεκινούν από ρατσιστικές διαθέσεις.

Και θα πρέπει απαραιτήτως να απαλείψει όλα τα ρατσιστικά κείμενα που βρίσκονται μέσα στα βιβλία της Εκκλησίας, ύμνους, ευχές, ευαγγέλια, περικοπές και ψαλμούς, τα οποία διαβάζονται καθημερινά στους ναούς, στις ακολουθίες και μεταδίδονται μάλιστα και από την κρατική ΕΡΤ…

---Με τον ρατσιστικό νόμο, αν θέλουμε ισοπολιτεία, θα πρέπει να καταργηθούν ήθη και έθιμα όπως και συμπεριφορές μεγάλων κοινωνικών ομάδων.

---Θα πρέπει να απαλειφθούν τα περισσότερα κείμενα των θρησκευτικών ακολουθιών

---Θα πρέπει να διωχθούν οι ιερείς οι ψάλτες και οι ιεροκήρυκες που αναπαράγουν ρατσιστικά κείμενα και ύμνους

---Η ελεύθερη έκφραση και γνώμη στο πλαίσιο της συνταγματικής ελευθεροτυπίας, δεν είναι κυρίαρχο ανθρώπινο δικαίωμα;

Επειδή ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής, ζήτησε να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος και ιδιαίτερα για τα όσα κατέθεσε, του υπενθυμίζουμε τι λέει ο Απόστολος Παύλος , μήπως και τον διευκολύνουμε στο να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του Αποστόλου Παύλου,( ή των νομίμων διαδόχων του: Ιερώνυμο, Σύνοδο,Πατριάρχη κλπ.) βάσει του αντιρατσιστικού νόμου !

<.....Διότι ενω εγνώρισαν τον Θεό,δεν τον λάτρευσαν και δεν τον ετίμησαν...Ενω καυχώνται ότι είναι σοφοί κατάντησαν μωροί...Και αντικατέστησαν την ένδοξη μορφή του αθάνατου Θεού με ομοίωμα της μορφής του θνητού ανθρώπου και πετεινών και και τετραπόδων και ερπετών….Γιαυτό και τους άφησε ο Θεός να παραδοθούν στις επιθυμίες των καρδιών τους για να κάνουν ΒΡΩΜΕΡΕΣ πράξεις , ώστε να ΑΤΙΜΑΖΟΝΤΑΙ τα σωματά τους από αυτούς τους ίδιους...Γιαυτό τους άφησε να παραδοθούν σε ατιμωτικά πάθη. Και έτσι οι γυναίκες τους μετέβαλαν τη φυσική χρήση στην παρά φύση. Ομοίως και οι άνδρες άφησαν τη φυσική χρήση της γυναίκας και άναψαν από το σφοδρό πάθος τους ο ένας για τον άλλο. Αρσενικοί με αρσενικούς διαπράττουν την ασχημία και έτσι για την πλάνη τους λαμβάνουν την αρμόζουσα τιμωρία...Τους άφησε ο Θεός να παραδοθούν σε ανάξιο νου για να κάνουν τα ανάρμοστα .Είναι γεμάτοι από κάθε αμαρτία πορνεία πονηρία, πλεονεξία, κακία.

Είναι γεμάτοι από φθόνο, αντιπάθεια και φονική διάθεση, έριδα,δόλο, κακοήθεια. Είναι ψιθυριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέτες κακών, ανυπάκουοι στους γονείς. Δεν έχουν σύνεση,δεν κρατούν το λόγο τους ,δεν έχουν στοργή,δεν έχουν έλεος.΄

Οσοι πράττουν τέτοια έργα, είναι ΑΞΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ αλλά και όσοι επιδοκιμάζουν όσους πράττουν αυτά !!!>

Μητροπολίτης, Αριστερά, Αμβρόσιος, Κοντονής, Αντιρατσιστικός