Καλό σου ταξίδι

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Ζαχαρίας Π. Γεωργούσης

 

Ένας εξαιρετικός καρδιολόγος, ένας βαθιά ανθρώπινος και λαμπρός διάκονος του Ιπποκράτη, με σπουδή και έγνοια για τον συνάνθρωπο χάθηκε πριν από εννέα ημέρες. Παρασκευή και 13, ο γιατρός Ιωάννης Μητρόπουλος, μέλος της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, ο φίλος μου ο Γιάννης, δεν άντεξε το θανάσιμο εναγκαλισμό του κορωνοϊού και η καρδούλα του σταμάτησε να μετρά τον χρόνο της ιστορικής του ζωής, στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία», λίγες ώρες αφότου είχε πάρει εξιτήριο η αγαπημένη του σύζυγος και σύντροφος από τα φοιτητικά του χρόνια, η Έλλη. Όταν «φορτωμένη» με ελπίδες σωτηρίας έμπαινε στην οικογενειακή τους εστία και επέστρεφε στα δύο τους παιδιά. Τότε ακριβώς ακούστηκε θλιβερά ο ήχος του κινητού της! Η αλλαγή συναισθημάτων καταγράφηκε με τον πιο δραματικό τρόπο!

Έτσι ξαφνικά «πάγωσαν» όλα, το βράδυ εκείνης της πένθιμης Παρασκευής. «Όλοι εδώ στο γραφείο γιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, διοικητικοί υπάλληλοι της υγειονομικής μονάδας προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια της ψυχής μας» μου είπε συνάδελφός του από το ιατρείο της Βουλής. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε δεν μπορούμε ακόμη να το πιστέψουμε! Μας λείπει καθημερινά το γέλιο του, η αισιοδοξία, ο καλοσυνάτος λόγος του, η παρουσία του! Στην Βουλή, δύο 24ωρα μετά τον χαμό του Γιάννη Μητρόπουλου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Αίθουσα της Ολομέλειας, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τον σπουδαίο επιστήμονα και οικογενειάρχη, ο οποίος είχε πάντα ανοιχτά το τηλέφωνο και την… καρδιά του για την παροχή συμβουλών και ιατρικής φροντίδας. «Ήταν άξιος συνεργάτης και στέλεχος στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής. Πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές.

Η απώλειά του μας συγκλονίζει, καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε ανθρώπινα και επιστημονικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.