ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΟΡΩΝΟΪΟ

0
0
0
s2smodern

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ «FAKE NEWS», ΕΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση, όπως μεταδόθηκε στα εντεταλμένα ΜΜΕ της χώρας:

«Νέα έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα όσα αναφέρονται στις εφημερίδες «Μακελειό» (φύλλα 10 και 11.11.20) και  «Ελεύθερη Ώρα» (φύλλο 19.11.2020), αλλά και δηλώσεις στο διαδίκτυο και video, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες προέβη πριν από λίγες ημέρες ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση και διέγερση σε ανυπακοή.

Η παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας περιορισμού των «fake news» αναφορικά με τους κινδύνους της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των test και των εμβολίων κ.α.».

Εμείς, εδώ στην ΕΩ, αναμένουμε με ενδιαφέρον την έρευνα της Εισαγγελίας για να καταθέσουμε τα έγγραφα-ντοκουμέντα, τόσο από τα rapid test, όσο και το σχετικό φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς και μια σειρά από ιατρικές γνωματεύσεις (σε Ελλάδα και εξωτερικό) που δεν αποδέχονται ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ τα όσα μας επιβάλλει η κυβέρνηση.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος κατέθεσε πρόσφατα τις απόψεις του για τον κορωνοϊό σε ένα βίντεο διάρκειας κάτι παραπάνω από 20 λεπτά.

Ο Γρηγόρης Πετράκος αποδέχεται ότι υπάρχει κορωνοϊός, αλλά δεν πιστεύει ότι αποτελεί πανδημία και ενίσταται, όπως λέει σε βίντεο που ανήρτησε, στην ελίτ κάποιων επιστημόνων.

Όπως αναφέρει, «όταν υπάρχει κάποιο μεγάλο συμφέρον, τότε αυτό εξαπολύεται προς τα κάτω επιθετικά. Οι 600 δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής έβγαλαν μισό τρισ. δολάρια τις πρώτες 11 εβδομάδες της καραντίνας».

Ασκεί και κριτική στην κυβέρνηση που διέθεσε μεγάλα κονδύλια στον Μεγάλο Περίπατο και τη διαφημιστική καμπάνια αντί να αυξάνουν τις κλίνες των ΜΕΘ.

Οι απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου για τον κορωνοϊό, μάλιστα, επρόκειτο να παρουσιαστούν, στην εκπομπή «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ που θέμα είχε τις «θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό», αλλά τελικά η εν λόγω εκπομπή «κόπηκε»! Τόσο απλά και καθόλου… συνωμοτικά!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πάντως, στην Γερμανία (σ.σ. προφανώς χώρα-πρότυπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη) προχθές οι εικόνες ήταν ενδεικτικές του τι ετοιμάζεται, καθώς η οργή των ανθρώπων μεγαλώνει με αφορμή τον περιορισμό της ελευθερίας τους σε συνδυασμό με τον οικονομικό μαρασμό λόγω των αλλεπάλληλων «λοκντάουν».

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου, χτυπώντας κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της Άνγκελα Μέρκελ να δώσει στην κυβέρνησή της εξουσίες για την επιβολή περιορισμών με αφορμή τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, τα κατώτερα και τα ανώτερα κοινοβούλια της Γερμανίας ψήφισαν νόμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, στην χρήση της μάσκας, στην κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, στο κλείσιμο καταστημάτων και στη διακοπή αθλητικών εκδηλώσεων.

Τι να πούμε και οι Γερμανοί πολίτες (όπως και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί κ.λπ.), μάλλον, είναι επιρρεπείς στις… ψευδείς ειδήσεις!