Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον τζιχαντιστή που είχε συλληφθεί στον Έβρο

200318-tzixantistis.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε ο 33χρονος Σύρος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο 2017, όταν πήγε για συνέντευξη σχετικά με την παραχώρηση ασύλου. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξήχθη η δίκη του, ο Σύρος αρνήθηκε ότι ανήκει στο ISIS και υποστήριξε ότι είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που εκείνη την περίοδο πολεμούσε εναντίον του στρατού του Χαλιφάτου. Η σύζυγός του, ενώ τότε είχε υποστηρίξει ότι ο άντρας της ήταν τζιχαντιστής και πολεμούσε στο πλευρό του ISIS, ενόσω ζούσαν στη Συρία, στο δικαστήριο άλλαξε την κατάθεσή της, τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.

 Στο κινητό του τηλέφωνο είχαν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον έδειχναν να κρατά καλάσνικοφ, ενώ εικαζόταν ότι είναι ο ίδιος σε άλλες φρικτές εικόνες όπου εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατά τα κεφάλια αιχμαλώτων.

Σε άλλες φωτογραφίες που επίσης υπήρχαν στο κινητό του, εμφανιζόταν σε όχημα μαζί με τζιχαντιστές του ISIS να πυροβολεί στον αέρα, ενώ σε άλλο βίντεο ήταν μαζί με ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης. Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα -τον Ιούνιο του 2016- είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον Σύρο, όμως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που η σύζυγός του κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία, προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του..

Με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα βλέπουμε συνεχώς τέτοια περιστατικά και σίγουρα η φυλάκιση λίγων χρόνων, τέτοιων ακαραίων στοιχείων, δεν είναι λύση.

Ετικέτες: Σύλληψη Έβρος Τζιχαντιστής Φυλάκιση