Επιστολή Γιάννη Λαγού στους Ευρωβουλευτές για την φωτογραφία Ερντογάν -Ακίν στα Κατεχόμενα

0
0
0
s2smodern

Με επιστολή που απέστειλε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός, επέλεξε να ενημερώσει το σύνολο των Ευρωβουλευτών για όσα ανήκουστα συμβαίνουν στα Κατεχόμενα με την ανοχή της ΕΕ.

Ο Ερντογάν ποζάρει δίπλα στον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού , Κενάν Ακίν, στην κατεχόμενη Κύπρο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από έναν χρόνο, κατέθεσα την παρακάτω κοινοβουλευτική ερώτηση, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ενώ η Ιντερπόλ γνωρίζει το που βρίσκεται ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού , Κενάν Ακίν, είναι ανίκανη να τον συλλάβει, μόνο και μόνο για να λάβω μια απάντηση, σύμφωνα με την οποία, η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Ιντερπόλ εφαρμόζει ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος μιας από τις χώρες μέλη της και δεν προτίθεται να περικόψει την χρηματοδότηση προς την (λεγόμενη) Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Προφανώς, το γεγονός ότι το ψευδοκράτος όλο αυτό το διάστημα υποθάλπει έναν καθ΄ομολογίαν δολοφόνο ενός Ελληνοκύπριου νεομάρτυρα , όπως ο Σολωμός Σολωμού, που δολοφονήθηκε άνανδρα ενώ διαμαρτυρόταν για την παράνομη κατοχή της πατρίδας του, δεν κρίνεται ως επαρκή αιτία για την περικοπή της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Εξάλλου, και ο ίδιος ο Ερντογάν , έχοντας επίγνωση για την ατιμωρησία με την οποία τον προστατεύει η ΕΕ, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψής του στην κατεχόμενη Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε μαζί με τον Κενάν Ακίν, εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης! Δυστυχώς, η ανοχή και η υποχωρητικότητα της ΕΕ, θρέφει το θράσος των Τούρκων.

Ατιμώρητος ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, 23 χρόνια μετά

23 χρόνια έχουν περάσει από την άνανδρη δολοφονία του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, όταν εκείνος αποπειράθηκε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από φυλάκιο της “Πράσινης Γραμμής” στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Κενάν Ακίν, πρώην “υπουργός” του Ψευδοκράτους, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες ειδησεογραφικών πρακτορείων να σημαδεύει και να πυροβολεί τον Σολωμού αλλά και παρά το ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια έχοντας επικηρυχθεί με το ποσό των 460.000 ευρώ, ζει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα και καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα. Μάλιστα, το 2015, εθεάθη σε εξέδρα δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ψευδοκράτος, καταδεικνύοντας το ότι Τουρκία και Ψευδοκράτος, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, επιβραβεύουν τους δολοφόνους.

Ωστόσο, παρά την σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΕΔΑΔ το 2008 με βάση την οποία η Τουρκία κρίθηκε ένοχη, ο δολοφόνος παραμένει ατιμώρητος.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε εφόσον η Ιντερπόλ επιμένει ότι είναι αδύνατον να εντοπίσει τον Ακίν, ο οποίος ζει δημοσίως και ανενόχλητος για πάνω από 2 δεκαετίες στην κατεχόμενη Κύπρο;

2. Δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για την σύλληψη του Ακίν, η οριστική κατάργηση των παχυλών χρηματοδοτήσεων της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα αλλά και την Τουρκία;