Δικαστική νίκη Τραμπ στην Πενσυλβάνια

0
0
0
s2smodern

Ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας της Πενσυλβάνιας δεν είχε εξουσία να αλλάξει προθεσμία δύο ημέρες πριν από την Ημέρα των Εκλογών

Ένας δικαστής της Πενσυλβάνιας αποφάνθηκε υπέρ της εκστρατείας Τραμπ την Πέμπτη, λέγοντας ότι το κράτος δεν μπορεί να καταμετρά ψηφοδέλτια όπου οι ψηφοφόροι έπρεπε να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας και δεν το έκαναν μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Ο νόμος αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι έχουν έως έξι ημέρες μετά τις εκλογές – φέτος ήταν στις 9 Νοεμβρίου – για να λύσουν προβλήματα σχετικά με την έλλειψη απόδειξης ταυτοποίησης. Αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας αποφάσισε ότι οι ψήφοι μέσω ταχυδρομείου θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές τρεις ημέρες μετά την Ημέρα των Εκλογών, η υπουργός Εσωτερικών της Πενσυλβάνιας Kathy Boockvar υπέβαλε οδηγίες ότι η εν λόγω απόδειξη ταυτότητας θα μπορούσε να παρασχεθεί έως τις 12 Νοεμβρίου, δηλαδή έξι ημέρες από την αποδοχή προθεσμία. Αυτή η καθοδήγηση εκδόθηκε δύο ημέρες πριν από την Ημέρα των Εκλογών.

«Tο Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εναγόμενη Kathy Boockvar, υπό την επίσημη ιδιότητά της ως γραμματέας της Κοινοπολιτείας, δεν διέθετε νομική αρμοδιότητα για την έκδοση της 1ης Νοεμβρίου 2020, οδηγίας προς τα συμβούλια των εκλογών της κομητείας των ερωτηθέντων, στο βαθμό που αυτή θεωρείται ότι άλλαξε την προθεσμία… για ορισμένους εκλογείς να επαληθεύσουν την απόδειξη ταυτότητας», δήλωσε η δικαστής Mary Hannah Leavitt.

Το δικαστήριο είχε διατάξει προηγουμένως ότι όλα τα ψηφοδέλτια στα οποία οι ψηφοφόροι παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου πρέπει να διαχωριστούν έως ότου εκδοθεί απόφαση που να καθορίζει τι πρέπει να γίνει μαζί τους.

Αυτή είναι μια από τις πολλές υποθέσεις νοθείας που η εκστρατεία Trump φέρνει στην Πενσυλβανία. Την Παρασκευή προγραμματίζεται να ελεγχθούν χιλιάδες ψηφοδέλτια που ισχυρίζονται ότι μετρήθηκαν ακατάλληλα παρά την έλλειψη απαιτούμενων πληροφοριών. Επιπλέον, η πλευρά Τραμπ περιμένει ανάλογες κινήσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με το αν το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας ενήργησε σωστά στη χορήγηση της τριήμερης παράτασης για την αποδοχή ψηφοφοριών μέσω ταχυδρομείου.