Αποκλειστικό: "Υιοθέτηση" της θεραπείας Τραμπ για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο!

0
0
0
s2smodern

Του Ζαχαρία Γεωργούση

Σε ειδικό θάλαμο εντατικής στον 8ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώστηκε με συμπτώματα κορωνοϊού σε Ιατρικό Κέντρο των Τιράνων.

Τα συμπτώματα από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επέμεναν με ένταση και οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Τιράνων- λαμβάνοντας υπόψιν την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, αλλά και την προχωρημένη ηλικία του- συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 της Αθήνας. Όπερ και εγένετο! Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μεταφέρθηκε με C-130 από τα Τίρανα στην Αθήνα και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού υπό την επίβλεψη της πνευμονολόγου, Αναστασίας Κοτανίδου.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με την σειρά του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, για την «υιοθέτηση» θεραπευτικής αγωγής τύπου Τραμπ, ώστε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στην Αλβανία να ξεπεράσει την δοκιμασία! Ιατρικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ήδη χορηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο κοκτέϊλ από Βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, ασπιρίνη και ψευδάργυρο, ενώ από το πρωί της Παρασκευής(13 Νοεμβρίου) ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος  λαμβάνει ειδικό κοκτέϊλ αντισωμάτων. Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας σε γραπτή δήλωση κάνει λόγο για ήπια συμπτώματα: « Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα».

 Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Κώστας Βλάσης, κάλεσε τηλεφωνικά την καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες νοσηλείας, την θεραπευτική αγωγή και να σχηματίσει προσωπική εικόνα της κλινικής κατάστασης του νοσηλευόμενου στην εντατική Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης τόνιζε: «Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας  κ. Κοτανίδου για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου, ο οποίος νοσηλεύεται με Covid19. Μετέφερα το ενδιαφέρον, αλλά και τις ευχές μου -όπως και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου – για ταχεία ανάρρωση. Η σκέψη μας είναι κοντά του»